Vrouwen NVC veliezen met opgeheven hoofd

16 december 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De dames 1 van NVC speelde al voor het weekend thuis tegen de nummer twee van de competitie: Blauw-Wit. Na de winst die week ervoor in Harderwijk, leek de goede stemming weer wat terug bij de Nijkerkse volleybaldames, en hoewel het verschil in de poule groot is, was het vertrouwen duidelijk aanwezig.

De eerste set waren de speelster nog een beetje zoekende, NVC kon goed meekomen met de tegenstanders, maar wisten telkens nét niet dat beetje extra te kunnen geven bij het net, waardoor Blauw-Wit op voorsprong kwam en de eerste set met 21-25 won.

De NVC'ers lieten echter goed spel zien in de wedstrijd, en konden zichzelf snel weer herpakken wanneer het even wat minder ging. Hoewel de eerste set verloren, lieten ze goed volleybal zien en er werd met een goeie energie begonnen aan de tweede set. In deze set vielen de punten wel de goeie kant op bij de Nijkerkers, de pass lag redelijk en er werd wat beter aangevallen. Met een aantal goeie service-series en een serie scherpe blokacties aan het einde van de set, was het NVC die ditmaal als eerste op 25 punten kwam (25-19).

NVC probeerde deze lijn voort te zetten in de derde set. In deze set moest Anneloes Baan met een blessure van het veld, waarna het team weer even in een goede sfer moest komen. Natasja de Graaf viel ecbter goed in op het midden, waarna het wel snel weer een wedstrijd werd. Helaas wist Blauw-Wit toch weer meer te scoren en wonnen ze deze set met 19-25.

De laatste set werd een echte wedstrijd, her was duidelijk opdat NVC zich nog lang niet gewonnen had gegeven en de ploegen gingen erg gelijk op. Hoewel NVC een aantal setpoint had kunnen maken, kwam Blauw-Wit op het eind toch telkens weer terug. De tegenstanders wisten de set uiteindelijk toch te winnen met 27-29 op het telbord.

Hoewel verloren heeft NVC toch goed gespeeld en zijn ze duidelijk aan het groeien in deze competitie. Aanstaande vrijdag is hun laatste wedstrijd van dit jaar, ze moeten dan uit in Apeldoorn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie