Onderzoek vechtpartij Corlaer in volle gang

21 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Het onderzoek naar de precieze gang van zaken rond de vechtpartij op het Corlaer College, woensdagmiddag is in volle gang. Dat liet woordvoerder Rinnie van der Horst van de Meerwegen Scholengroep donderdag desgevraagd weten.

door Henk Brinkman

Van der Horst: ,,Zoiets hebben we hier nog niet eerder meegemaakt. Er zijn natuurlijk wel eens ruzies en die worden wel eens te heftig uitgevochten, maar dit liep uit de hand. Het ging in totaal om een groep van tussen de tien en vijftien leerlingen en zeker niet om de aantallen die hier en daar op sociale media circuleren. Alleen vond de vechtpartij wel plaats in de aula waar zich op dat moment veel leerlingen bevonden. Het was dus wel even heftig."

Op dit moment zijn enkele leerlingen geschorst, maar Van der Horst sluit niet uit dat er meer schorsingen volgen. ,,Er waren leerlingen die zich er mee bemoeiden en ook een stoel pakten om ermee te gooien. Dat pikken we dus absoluut niet. Dat signaal willen we naar leerlingen, maar ook naar ouders wel afgeven."

Dat het om een vechtpartij tussen een groepje allochtone en een groepje autochtone leerlingen gaat van het VMBO-gedeelte van het Corlaer College, bevestigt Van der Horst. Hij stelt dat die spanningen al buiten de school speelden. ,,Daar hebben we dan minder zicht op. Nu is het binnen de school tot een uitbarsting gekomen en dan kunnen we ook ingrijpen."

De politie is wel betrokken bij het onderzoek, maar er zijn geen arrestaties verricht. Van der Horst: ,,We hebben goed overleg met geüniformeerde agenten, die betrokken zijn bij handhaving van de openbare orde."

Volgens Van der Horst wordt nu grondig onderzoek gedaan naar de rol van alle betrokken leerlingen. ,,Daarna beslissen we pas welke maatregelen we nemen. Dat kunnen langere schorsingen zijn, maar het zou ook kunnen leiden tot verwijdering van de school. Maar we willen eerst precies weten hoe alles is verlopen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie