Ook KHC eenvoudige prooi voor Veensche Boys

19 november 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN – ,,Wie ons gaat stoppen dit seizoen? Goede vraag, tot nu toe spelen we tegen directe concurrenten uitstekend en daarmee wordt onze voorsprong steeds groter.” Aanvaller Ferdi van de Pol van Veensche Boys had met twee treffers een wezenlijk aandeel in de 3-1 overwinning op KHC en draait net als zijn ploeg een prima seizoen.

door Rob Schoon

,,We spelen op dit moment gewoon prima voetbal en komen vrijwel niet in de problemen,” ziet Van de Pol. ,,Ook tegen het op de derde plaats staande KHC waren we duidelijk de betere ploeg en wonnen we dus dikverdiend.” Al na één minuut claimden de Boys een penalty na een inzet van Van de Pol, maar alleen scheidsrechter De Witte zag de handsbal over het hoofd.

Het bleek uitstel van executie voor de gasten uit Kampen, want na een kwartier wist Van de Pol het schot van Dustin Westerkamp nog net het beslissende tikje te geven. Vijf minuten later was het duel eigenlijk al beslist, omdat KHC compleet werd overrompeld. Eerst krulde Struijk de bal wonderschoon in de hoek en Ferdi van de Pol kopte even later zijn tweede tegen de touwen.

Het was alweer zijn tiende treffer dit seizoen. ,,Ja, het scoren gaat best lekker, zoals ik helemaal wel lekker draai. Ik denk ook dat het lang geleden is dat ik zo fit was en helemaal vrij van kleine en grotere blessures.” Van de Pol ziet meerdere redenen voor het goede spel van Veensche Boys.

,,Ten opzichte van vorig seizoen hebben we er natuurlijk veel voetballende kwaliteit bij gekregen, zeker in combinatie met een stuk ervaring. En in het tweede seizoen met de trainer kunnen we ook beter brengen wat hij van ons vraagt.” De combinatie van goed voetbal, ervaring en een duidelijke organisatie gaf KHC het gevoel dat er niets te halen viel in Nijkerkerveen, al kwamen ze voor de rust nog wel terug tot 3-1.

In de tweede helft viel er niet heel veel meer te genieten. De gasten wilden wel, maar bleven toch afwachtend spelen. Veensche Boys zette ook niet echt meer aan, zodat het duel als een nachtkaars uitging. Opnieuw met een prima resultaat voor Veensche Boys. Niet alleen voegde de ploeg drie punten toe aan hun totaal, maar ook gingen alle andere naaste concurrenten onderuit. Het betekent dat de Boys nu een voorsprong hebben van zeven punten.

,,Je moet nooit tevreden zijn, want dan ligt het gevaar op de loer dat je verslapt,” blijft Van de Pol voorzichtig. ,,Maar we hebben een mooie voorsprong en gaan die niet zomaar uit handen geven.” Als spits heeft hij daarin een groot aandeel. ,,Ik speelde in eerste instantie linksvoor en nu spits, na de blessure van Robin van den Brom. Misschien is dat wel de grootste kracht van deze selectie: als er iemand wegvalt met een blessure, staat er een vervanger klaar en hoeven we onze speelwijze niet aan te passen.”

Ferdi van de Pol 1-0; Jan Struijk 2-0; Ferdi van de Pol 3-0; Tom Diender 3-1

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie