Kizito nieuwe aanwinst Veensche Boys

Nieuws

NIJKERKERVEEN - Fabian Kizito, afkomstig uit Oeganda, komt vanaf de tweede week van september de gelederen van Veensche Boys versterken. De 23-jarige Kizito speelde onder meer voor het nationale elftal van Oeganda en bij diverse Italiaanse clubs.

Hij is naar Nederland gekomen en heeft onder meer gespeeld bij DOTO Pernis en DCV Krimpen. Via-via meldde hij zich bij zondagtopklasser fc Lienden van trainer Hans van de Haar. Het is Kizito toen niet gelukt om een plek te verwerven in de a-selectie. Daarop heeft Hans hem doorgesluisd naar Veensche Boys.

Trainer Willem van 't Westeinde: ,,Hij kwam in contact met ons en we konden nog wel iemand gebruiken. Het laat zich ernaar uitzien dat hij snel kan aansluiten. Daar zijn we blij mee. Het is een snelle, sterke en doelgerichte voorhoedespeler. Hij kan centraal voorin spelen en vanaf de zijkanten en op nummer 10."

Dit betekent overigens niet automatisch dat gelegenheidsspits Robin van den Brom weer naar de verdediging gaat. Willem van 't Westeinde: ,,Als hij er iedere week twee inschiet, kan het me niet schelen wie er geblesseerd is. Dan blijft hij gewoon staan. Ik denk dat Robin uitstekend in de spits past, zoals hij het invult."

advertentie