Nieuw: Homeopathiepraktijk Nijkerk

Nieuws

Na haar 6-jarige opleiding is sinds begin dit jaar de praktijk geopend. Evelien is met haar praktijk aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Klassieke Homeopathen.

NIJKERK - Evelien Simon (48), geboren en getogen Nijkerkse, is naast echtgenote en moeder, klassiek homeopaat.

door Maureen van Goethem

Samen met haar man runde zij vijf jaar een sportschool aan de Langestraat.

Na de verkoop van die sportschool werkte zij 17 jaar in verschillende functies in het bankwezen. Evelien: ,,Het waren interessante baantjes, maar mijn hart lag niet in deze sector. In het begin werkte ik nog met mensen, later werd het een echte kantoorbaan en had ik die mensen niet meer om mij heen. Daarom zocht ik op een gegeven moment iets anders. Iets waar ik wel met mensen zou kunnen werken.”

Boeiend vak

Evelien zocht en vond een boeiend vak, een vak wat bij haar past en gooide haar leven drastisch om.

Evelien ging een opleiding volgen in Amersfoort aan de School voor Homeopathie. ,,Tijdens mijn opleiding is mijn liefde voor deze geneeswijze gegroeid. In januari studeerde ik af en startte ik mijn praktijk aan huis. Door zelfstudie en nascholingen ontwikkel ik mijzelf steeds verder binnen de klassieke homeopathie. Een klassiek homeopaat moet altijd nascholing doen. Er zijn steeds weer nieuwe ontwikkelingen.”

De klassiek homeopaat werkt vanuit een ‘holistische’ visie; de gehele mens wordt behandeld, niet alleen zijn of haar symptomen.

Op afspraak

Evelien werkt graag op afspraak. Uiteraard probeert zij indien nodig tijd vrij te maken voor dringende zaken, maar het is verstandig eerst te bellen voor een afspraak. ,,Tijdens het eerste consult vindt meestal een kennismaking plaats met u en uw klachten. Daarbij probeer ik een goed beeld te krijgen van het geheel. Ik kijk zowel naar de medisch als ook naar de persoonlijke kant. Ik wil niet alleen alle symptomen van de ziekte weten, maar ook waar en wanneer deze plaatsvinden. Niet iedereen is hetzelfde. Aansluitend wordt een behandeling vastgesteld en vinden er vervolgconsulten plaats.”

De klassieke homeopaat geeft de patiënt een middel op grond van de symptomen van de unieke persoon. Mensen met bijvoorbeeld hoofdpijn zouden dus heel goed allemaal een ander middel kunnen krijgen.

uHomeopathiepraktijk Nijkerk, Corlaerstraat 1, Nijkerk. Tel. 033-2585057. www.homeopathienijkerk.nl

advertentie