Arke in Nijkerk in ‘t nieuw

30 december 2009 om 00:00 Nieuws

,,Waar het eerst nog een beetje donkere winkel was, hebben we nu lichte kleuren en de nieuwe Arke-huisstijl toegepast. Wij zijn er zeer content mee,” aldus Karla Reinhart. ,,Twee weken hebben we verbouwd. Tijdens de verbouwing zijn we gewoon open gebleven en hebben we achter in de back-office gewerkt. Toen de winkel klaar was is de back-office ook nog aangepakt.”

NIJKERK - Niemand zal er na de sneeuwval van vorige week nu al aan denken om een boeking te doen voor de zomervakantie. Toch zijn de meeste reisbureaus al voorzien van de nieuwe zomergidsen voor 2010. Zonvakantie, volledig verzorgde reizen, stedentrips, gezinsvakanties, kampeervakanties of wintersport. Voor deze en nog veel meer zaken kunt u terecht bij het reisbureau op de hoek. En niet zomaar een hoek. Vanaf het Plein is de nieuwe aankleding va n Arke duidelijk zichtbaar.

door Maureen van Goethem

Natuurlijk was het even wennen voor de dames, in plaats van een huiskamer in blauwe kleuren, een modern opgefrist interieur met hoge tafels en dito krukken. ,,Sinds 12 november is alles weer vanouds en met alle vertrouwde gezichten.”

Arke is onderdeel van TUI Nederland. TUI Nederland heeft drie franchise reisbureaus overgenomen. Het gaat om de drie vestigingen in Ermelo, Nijkerk en Zeewolde. De drie reisbureaus zijn gevestigd in een gebied waar de eigen reisbureaugroep van TUI Nederland minder actief was, en vormen daarom een goede aanvulling op de bestaande eigen Arke winkels.

Vroeg boeken

Het is volgens Karla raadzaam om vroeg je reis te plannen. ,,De trend is vroeg te boeken. Wij als reisorganisatie hebben tot en met eind december ook nog een snelle-beslissers-korting voor reizen in 2010. Dan heb je bijvoorbeeld betere stoelen in het vliegtuig voor minder. Des te later je boekt, des te duurder je stoel wordt. Dan zit je bijvoorbeeld naast iemand die er best veel meer voor heeft betaald dan jijzelf, omdat hij later geboekt heeft.”

En één ding is ook zeker: het voordeel van vroeg boeken blijft een grotere keuze en de beste garantie om bij een favoriete bestemming geen ‘uitverkocht’ te horen. Soms kan het u enkele tientallen euro’s besparen.

Feestje

Op zaterdag 19 december vond er een open huis plaats en werd er ter gelegenheid van de heropening een wedstrijd gehouden. Men moest de werkelijke spanwijdte van een Boeing 747 raden. Het goede antwoord is 64.4 meter. De winnaar van de reischeque van € 100,00 is de heer A. van ‘t Klaphek uit Nijkerk geworden.

u Arke Nijkerk. Singel 2, Nijkerk. Tel. 033-2457114

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie