Strakke actie Vakantiespektakel

19 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Commentaar

,,Het was even schrikken, afgelopen maandag bij het Vakantiespektakel. Zowel voor kinderen die mee wilden doen als voor ouders. Want voorzitter Lia Kok meldde dat dit spektakel, dat al sinds mensenheugenis iedere laatste week van de schoolvakanties in Nijkerk wordt georganiseerd, dit jaar niet door kon gaan, tenzij zich nog zes vrijwilligers zouden melden om alles voor de kinderen in goede banen te leiden en garant te staan voor de veiligheid van de kinderen.

Een strakke actie van Lia en de andere bestuurders. Ouders werden voor het blok geplaatst en kwamen er op die manier achter dat er iets meer bij komt kijken om het Vakantiespektakel op een verantwoorde manier te organiseren. Het spektakel wordt gesteund door de gemeente en sponsors omdat het verantwoorde activiteiten biedt aan kinderen die met elkaar iets kunnen ondernemen Maar gemeente en sponsors kunnen geen vrijwilligers leveren.

Het Vakantiespektakel is geen dumpplek voor kinderen, zodat ouders even geen last van hen hebben in die laatste vakantieweek. De organisatie moet kunnen rekenen op de betrokkenheid van ouders en andere volwassenen. Dan weten kinderen ook dat zij meetellen.”

Henk Brinkman

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie