Goed leren snoeien met ‘Green Hil’

25 maart 2009 om 00:00 Nieuws

Steenbrink heeft de hoveniersopleiding gevolgd, een onderwijsbevoegdheid gehaald voor het groenonderwijs en lesgegeven op de hoveniersopleiding. ,,Green Hil doe ik naast mijn werk als hovenier”, legt Hildegard uit.

NIJKERK - Bent u dol op tuinieren, maar is snoeien voor u een probleem? Wilt u weten hoe u dit kunt doen? De oplossing ligt bij Hildegard Steenbrink.

door Maureen van Goethem

In haar werk bij het hoveniersbedrijf werkt zij vaak in particuliere tuinen. Daar komt zij tijdens haar werk veel mensen tegen. Steenbrink: ,,Heel veel mensen die ik spreek zouden graag wat meer aan de tuin willen doen en niet altijd een hovenier willen of kunnen inschakelen, maar weten niet zo goed hoe. Met andere woorden: Ze hebben geen idee wat ze moeten met hun tuin. Dat is voor mij aanleiding om mensen wegwijs te maken, adviezen geven, zodat ze veel zelf kunnen doen en uiteraard meer plezier hebben in hun tuin’’, legt Hildegard uit.

Hovenier inschakelen

,,Er is altijd een categorie mensen die een hovenier inschakelt voor aanleg en onderhoud. Ze hebben het veelal wel naar hun zin in de tuin, maar gewoonweg er de tijd niet voor. Er is ook een categorie mensen die zeggen ‘ik wil het wel zelf, maar ik weet niet hoe’. Op deze mensen richt ik mij”, aldus Steenbrink.

Tijdens zo’n cursus/workshop leert Hildegard de mensen hoe ze hun eigen tuin kunnen snoeien en onderhouden. Individueel of in groepsverband. Maar ook voor beplantingsadviezen en -plannen kan de geïnteresseerde tuinliefhebber bij Green Hil terecht.

Echte praktijk

Het unieke is dat de echte praktijk bij één van de cursisten plaatsvindt. Die tuin wordt leerzaam doch vakkundig gesnoeid en de cursisten leren op deze manier snoeien zodat ze het de volgende jaren zelf kunnen doen. Kortom, een gedegen cursus binnen een kort tijdsbestek. Steenbrink: ,,Wanneer je direct instructies krijgt, op het moment dat je zelf bezig bent, krijg je snel gevoel voor het werk.”

Natuurlijk is het ook mogelijk om met een vriend(inn)enclub zo’n cursus te volgen. Of het cadeau te geven in de vorm van een cadeaubon. Na het volgen van de cursus bij Green Hil ga je op een ongecompliceerde manier veel plezier van je tuin hebben.

u‘Green Hil’. Hildegard Steenbrink, Berencamperweg 18, Nijkerk. Meer informatie: www.greenhil.nl. Telefoon: 06-42811560. E-mail: hildegard@greenhil.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie