Vuurwerk slaat in als een bom

30 december 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De tachtigjarige Gert van der Hart staat nog bijna te trillen op zijn benen als hij de schade toont, die zijn camper heeft opgelopen door vuurwerk. ,,Het was een enorme knal”, vertelt Van der Hart. ,,De hele buurt werd erdoor opgeschrikt. Maar de politie nam niet de moeite om te komen kijken.”

Camper vrijwel vernield door vuurwerk

door Henk Brinkman

De camper van de familie Van der Hart is vorige week dinsdag behoorlijk beschadigd door vuurwerk dat van buitenaf in de waterleiding is gestoken. ,,Die waterleiding zat op slot. Dat doe ik altijd om te voorkomen dat iemand er rotzooi in giet. Die moeten ze dus eerst hebben opengebroken.” Aan de buitenkant lijkt de schade mee te vallen. De wand van de camper vertoont een paar golvingen. Binnen is de ravage niet te overzien. Er hangt een rooklucht. De meubels zijn door de klap van hun plaats gerukt. Op de plaats waar de waterleiding zat, gaapt nu een groot gat in de bodem van het kampeervehikel.

Gert van der Hart heeft de camper twee jaar geleden gekocht. Zijn 76-jarige vrouw Pelie sukkelt een beetje met haar gezondheid en moet vaak naar de wc. ,,Onze zoon woont in Groningen en als we daarheen gaan, moet ze onderweg echt een keer naar het toilet. Daarom heb ik die camper gekocht. Dan stoppen we even en is het toilet bij de hand.”

De schade moet nog worden getaxeerd. ,,Maar ik moet maar zien wat de dagwaarde nog is en wat de verzekering uitkeert,” vertelt Van der Hart. Hij is bepaald niet te spreken over de politie. ,,De gemeente wil een lik-op-stuk beleid voeren, maar de politie nam niet eens de moeite om te komen kijken en de aangifte op te nemen. Hoe kunnen ze dan ooit de daders achterhalen?” Hij is zelf bereid om degene die voor de aanhouding van de daders zorgt, te belonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie