Geslaagde skeelerfinaledag

24 september 2008 om 00:00 Nieuws

Onder fraaie weersomstandigheden streden zo’n 75 jeugdrijders voor het laatst dit seizoen voor een plaats op het hoogste schavot. Op het Intresterrein was een gevarieerd programma voor ze uit gezet door de Amersfoortse IJsvereniging (AIJV).

Jeugd zamelt geld in voor goede doel HOEVELAKEN - De finale van de Mijnten Midden Nederlandse Skeelercompetitie, die afgelopen zaterdag op het Intres terrein in Hoevelaken plaatsvond, is een succes geworden.

door Gerrit Steen

Zo reden ze een 100 meter rechtuit, op een ronde van 220 meter moesten ze een 300 meter tijd zetten en op het grote parcours van 980 meter rond het intres gebouw was er nog een marathon van 3 ronden. De laatste 220 meter van de ronde was uitgezet op het parkeerterrein. In deze 200 meter zat een haakse bocht, een 180 graden bocht linksom en voor de finish een scherpe 180 graden bocht rechtsom.

Om half vier kon de plaatselijke en regionale jeugd een sponsortocht rijden voor een project van Dorcas in het arme Soedan. Er werd maar liefst 535 euro bij elkaar geskated. Van het geld wordt een praktijkschool gebouwd, waar kinderen een vak wordt geleerd. Als slot van deze dag reden de senioren hun wedstrijden. De C2 en Veteranen 2 beten de spits af met een wedstrijd van 30 minuten en 3 ronden. Daarna waren de Dames 2 aan de beurt. Er waren maar liefst 22 dames naar Hoevelaken gekomen. De dames werden voorheen vaak ingedeeld bij de C2 en V1 rijders. Vandaag konden ze in een eigen wedstrijd van start, iets wat bij voldoende deelname van de dames navolging zal krijgen bij een aantal wedstrijden volgend jaar. De laatste race van het seizoen was voor de C1 en Veteranen 1 rijders.

uVoor meer informatie, foto’s en uitslagen zie www.mijnten.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie