Toekomst zwembaden Nijkerk: nieuwbouw, behoud of sluiting?

4 juni 2008 om 00:00 Nieuws

College onderzoekt toekomstscenario's

NIJKERK - Het college heeft op verzoek van de gemeenteraad verschillende scenario's ontwikkeld voor zwembaden in de gemeente Nijkerk op de langere termijn. Het college stelt voor om twee scenario's verder uit te werken: het instandhouden van Bad Bloemendal in combinatie met sluiting van De Slag na realisatie van het nieuwe zwembad aan de Hogeweg in Amersfoort, en vervangende nieuwbouw. Dit voorstel wordt besproken in De Mening van 10 juni. De zwembaden worden betrokken bij de verdere uitwerking van beide scenario's. Deze worden dit najaar voorgelegd aan de raad om een definitieve keuze te maken over de zwembaden in Nijkerk.

Bij het eerste scenario wordt Bad Bloemendal in stand gehouden en wordt Zwembad De Slag gesloten als het nieuwe zwembad aan de Hogeweg in Amersfoort klaar is. Bij het tweede scenario worden beide baden op termijn vervangen door een nieuw zwembad, dat is gericht op schoolzwemmen, instructie- en doelgroepzwemmen en gebruik door verenigingen.

De raad heeft om een toekomstvisie gevraagd omdat de kosten voor de huidige zwemvoorzieningen blijven stijgen en de bijdrage van de gemeente elk jaar hoger wordt. De gemeente moet keuzes maken in het besteden van het gemeentebudget en daarom wordt voorgesteld om twee scenario's uit te werken die inzicht geven in de voor- en nadelen en de bijbehorende kosten en opbrengsten.

De gemeente wil een voorzieningenniveau hebben dat aansluit bij de situatie in Nijkerk. Bij het uitwerken van de scenario's wordt daarom rekening gehouden met de lokale behoefte aan bijvoorbeeld school- en verenigingszwemmen. Ook wordt gekeken naar ontwikkelingen in de regio, zoals de komst van nieuwe zwembaden in Amersfoort, toekomstige woningbouw en naar de aanwezigheid van open 'recreatief' zwemwater, zoals de randmeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie