Mogelijke OZB-verlaging

21 mei 2008 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Een verlaging van de gemeentelijke belasting volgend jaar, moet volgens het CDA in de Nijkerkse gemeenteraad serieus worden overwogen. Aanleiding hiervoor is een financiële meevaller van bijna 3 miljoen euro in de gemeentelijke jaarrekening. Partij Nijkerk steunt het CDA in haar mening over eventuele lastenverlichting.

Tijdens de behandeling van de jaarrekening 2007 heeft fractievoorzitter Hugo Doornhof onlangs laten weten dat het bij het grote overschot gaat om geld dat eigenlijk geen concrete bestemming heeft. "Je moet als gemeentebestuur terughoudend zijn om dat zomaar onder je te houden. Het is uiteindelijk geld van alle inwoners", aldus Doornhof. Hij wees op het coalitieakkoord 'Werk maken van woorden!' waarin staat dat de lastendruk in Nijkerk zo laag mogelijk wordt gehouden. Doornhof: "Daarom heeft het CDA tijdens de algemene beschouwingen al de vraag opgeworpen of de onroerendezaakbelasting in Nijkerk niet een keer moet worden verlaagd. Het CDA wil dat het gemeentebestuur volgende maand gaat kijken of dat voor 2009 daadwerkelijk mogelijk is."

Doornhof kreeg bijval van Partij Nijkerk. Deze fractie overweegt om voor te stellen volgend jaar een eenmalige lastenverlichting door te voeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie