Wijk Paasbos wordt opgeschoond

12 maart 2008 om 00:00 Nieuws

Van maandag 10 tot en met 15 maart 2008 wordt de Week van Nederland Schoon georganiseerd die traditiegetrouw wordt afgesloten met de landelijke Opschoondag. De week is een landelijke actieweek die in het teken van zwerfafval. Op talloze plekken steken die dag vrijwilligers de handen uit de mouwen om te laten zien dat ze schoon genoeg hebben van zwerfafval en gaan er op diverse locaties in steden mensen met een zwerfafvalknijper, een bezem en een vuilniszak op pad.

NIJKERK - In de wijk Paasbos maken mensen zich zorgen om het zwerfafval. Ze zouden het liefste willen dat een aantal keren per jaar door de wijk Paasbos wordt gelopen om al het zwerfvuil op te ruimen. Ook om krachtiger een signaal af te geven aan de samenleving dat afval in de afvalbak hoort.

De gemeente Nijkerk doet mee met de Landelijke Opschoondag en afdeling Wijkbeheer stelt de gereedschappen beschikbaar en een veiligheidsvest voor de begeleiders. Wijkbeheer haalt ook de verzamelde afval op. Omdat de schoonmaakacties langs openbare wegen plaatsvindt is het noodzakelijk dat ook aan de veiligheid wordt gedacht. Zeker als kinderen meedoen wordt aanbevolen om begeleiders aan te stellen die die dag een veiligheidsvest dragen.

De Wijkvereniging Paasbos gaat mee doen om de eigen wijk van zwerfafval te ontdoen. Op zaterdag, 15 maart om 9.30 uur wordt verzameld bij de Wulfshoeve, Moorselaar 69. Daar worden groepen gevormd en de routes uitgedeeld. Om 12.30 uur is iedereen terug in de Wulfshoeve en zijn er soep en broodjes. Hoe meer mensen en kinderen mee doen in deze week, hoe beter. Graag opgeven: 033-2462681 of : 033-2456997

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie