Kruiswerk levert koel/vriesmaaltijden

19 december 2007 om 00:00 Nieuws

In de week van 25 februari worden de eerste maaltijden bij de gebruikers geleverd, zodat zij die op tijd in huis hebben: de huidige maaltijdservice gaat door tot 1 maart. Recent ontvingen gebruikers van de huidige maaltijdservice al een brief waarin zij op de hoogte werden gesteld van de veranderingen. Wilt u ook gebruikmaken van de maaltijdservice of meer informatie? Bel dan de Zorgcentrale van KWV, (0318) 65 07 77.

NIJKERK - In maart 2008 eten de eerste Nijkerkers koel/vriesmaaltijden die zijn geleverd door vrijwilligers van Sector Welzijn Ouderen (SWO). SWO, onderdeel van Kruiswerk West-Veluwe (KWV) uit Ede, verzorgt de maaltijdservice in de gemeente Nijkerk in samenwerking met de Stichting Sigma en de Unie van Vrijwilligers (UVV) uit Nijkerk.

De levering van warme maaltijden, zoals die nu nog plaatsvindt, moest worden stopgezet, omdat dit niet voldoet aan de HACCP (voedselveiligheidssyteem). Er moest gezocht worden naar een nieuwe manier van maaltijdenlevering. Stichting Sigma en de UVV kozen voor samenwerking met KWV, omdat deze organisatie jarenlange ervaring heeft met de levering van maaltijden. Bovendien werkt SWO/KWV met vrijwilligers: deze mensen komen bij de gebruikers van de maaltijdservice thuis. Dit contact achten Stichting Sigma en de UVV heel belangrijk. Andere maaltijdleveranciers konden dit contactmoment niet bieden.

In Ede en omgeving leveren vrijwilligers van SWO/KWV ook maaltijden af bij van mensen van 65 jaar en ouder die door bijvoorbeeld ziekte, beperking of de gevolgen van ouder worden niet meer zelf voor een warme maaltijd kunnen zorgen. Maar ook andere mensen die in vergelijkbare omstandigheden verkeren, kunnen gebruikmaken van de maaltijdservice.

Meer informatie: www.kwv.nl (servicepakket/diensten) en via de Zorgcentrale, (0318) 65 07 77.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie