Greet Brokerhof signeert eigen boek

12 december 2007 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Stroom van hoop, 25 psalmen van nu heet het nieuwste boek van de Hoevelakense auteur Greet Brokerhof-van der Waa. Vrijdag en zaterdag is ze in ’t Laakmannetje aanwezig om haar boek te signeren.

Wie bij deze titel aan een kabbelende beek denkt, zal verrast zijn: op de omslag staat een elektriciteitsmast met een ster van licht tussen de stroomdraden. “Het zijn dan ook echt psalmen van nu. Ze bevatten eigentijdse beelden en thematieken,” zegt de auteur, die theoloog is. “Ik vroeg mij af: Hoe zouden mensen anno 2007 hun wanhoop en verwondering kunnen verwoorden? Wat houdt ze bezig? Zo kwam ik uit bij de klimaatsverandering, de vermeende maakbaarheid van ons lichaam, en de vraag naar God in een wereld waar torens ineenstorten en een tsunami mensenlevens verwoest. Maar er is ook een moderne nieuwjaarspsalm en een psalm in de Hollandse wind. De grondtoon in deze poëzie is het vertrouwen dat een mens er niet alleen voor staat in het leven, dat er een kracht is die je boven jezelf uittilt, en dat er altijd een weg is. Diezelfde grondtoon vind je terug in de Bijbelse psalmen.”

In de Hoevelakense boekhandel ’t Laakmannetje staat de uitvergrote elektriciteitsmast deze weken in de etalage – een van de 25 foto’s die de zeggingskracht van het boek versterken. De auteur zelf zal signeren, op 14 december van 19.00-2100 uur en op 15 december van 14.00-17.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie