Buurt niet blij met omvang zorgwoningen

24 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Het door de Winigstichtingepresenteerde schetsontwerp voorziet in de huisvesting van cliënten van ‘s Heeren Loo in het voormalige notariskantoor aan de Callenbachstraat 13. De woning aan de Van Curlerstraat 2 wordt gesloopt. Op die locatie worden twee appartementengebouwen geplaatst die dezelfde goothoogte hebben als het voormalige notariskantoor aan de Callenbachstraat. In deze gebouwen komen elf appartementen met een eigen voordeur. Hier worden bewoners gehuisvest die weinig begeleiding nodig hebben. De meesten van hen hebben een gewone baan. In het voormalige notariskantoor komen zeven appartementen voor cliënten die veel begeleiding nodig hebben. Voor het gehele complex is 24-uurs zorg aanwezig.

Plan WSN stuit op verzet omwonenden NIJKERK - De Woningstichting Nijkerk presenteerde onlangs plannen voor de bouw van een aantal woningen voor de huisvesting van cliënten van ‘s Heeren Loo aan de Reynoldstraat, de Van Curlerstraat en de Callenbachstraat in Nijkerk. Omwonenden voelden zich door deze plannen overvallen en kondigden verzet aan tegen de plannen. De omwonenden stellen met nadruk dat hun bezwaar zich uitsluitend richt tegen de omvang en de hoogte van de nieuw te bouwen panden. ,,Het gaat ons niet om de cliënten van ‘s Heeren Loo.”

door Henk Brinkman

Overvallen

De buurtbewoners voelen zich overvallen door dit plan. ,,Zonder vooroverleg wordt dit plan gepresenteerd. Er komen drie kolossale gebouwen met alleen al een goothoogte van zes meter. Dat tast ons woongenot aan. Hier is duidelijk een verkeerde volgorde gehanteerd. Men had van tevoren met ons over deze plannen moeten overleggen,” aldus één van de omwonenden. ,,Het economisch motief is hier leidend geweest. Het project zal pas lonend zijn als er 18 appartementen komen.Er zijn genoeg andere mogelijkheden om een dergelijk grootschalig plan te realiseren. In de Terrassen of bij verzorgingstehuis Sint Jozef”

Woningstichting Nijkerk heeft vooroverleg gevoerd met de gemeente. Daar werd positief gereageerd op de plannen. Voor het plan moet een bestemmingsplanwijziging worden aangevraagd omdat de plannen in strijd zijn met het geldende bestemmingsplan. ,,Daar zit de crux,” stelt één van de omwonenden. ,,De gemeente heeft groen licht gegeven aan de Woningstichting om een bouwplan te ontwikkelen dat in strijd is met het bestemmingsplan.” Omwonenden voelen zich daardoor al op een achterstand gezet.

De Woningstichting Nijkerk benadrukt in een reactie dat het hier gaat om de presentatie van een voorlopig plan. Zij hoopt nog dit jaar bij de bewoners terug te komen met een reactie op de gemaakte opmerkingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie