Belangrijke winst voor Basketballers Nijkerk op tegenstander uit Leeuwarden

25 februari 2013 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Na een week rust moesten de basketballers van het U18 team van Sparta Nijkerk afgelopen zaterdag spelen tegen het U18 team van BC Aris uit Leeuwarden.

Ook nu was het belangrijk en theoretisch mogelijk om weer twee punten voor de stand in de competitie binnen te halen. Het team uit Leeuwarden begon indrukwekkend met een mooie dunk van de lange center uit Leeuwarden en de toon was gezet. Ondanks de overtuigende overwinning in oktober vorig jaar met 44 punten verschil mocht men de spelers uit Leeuwarden niet onderschatten. Toch was het de tegenstander die in het begin van de eerste kwart de wedstrijd probeerde naar zich toe te trekken maar het team van Sparta Nijkerk behield de rust binnen het team en liep langzaam halverwege deze kwart in op de spelers van BC Aris. Met een voorsprong van 23 - 18 werd deze kwart afgesloten. In de tweede kwart werd het offensief van de Spartanen doorgezet en hadden de Leeuwarders geen antwoord op het spel van de thuisploeg. Achter elkaar gingen de schoten van Sparta Nijkerk in de bucket en de spelers van BC Aris kregen geen kans meer om zelf een goede aanval op te zetten en werden zo in een verdedigend spel gedwongen. Met 53 - 26 werd de rust ingegaan. Na de rust was de derde kwart min of meer een herhaling van de tweede kwart en liep Sparta Nijkerk door een eindstand in de derde kwart van 73 - 35 alleen maar verder weg van de tegenstander uit Leeuwarden. Met deze voorsprong de vierde en laatste kwart in te gaan had Sparta Nijkerk weer twee winstpunten in het vooruitzicht. Ondanks dat er in het spel iets meer persoonlijke fouten werden gemaakt en er minder gescoord werd dan in de vorige kwarten werd met een eindstand van 85 - 53 ook deze wedstrijd in het voordeel van Sparta Nijkerk beslist. De andere ploegen in de competitie deden ook wat er van ze verwacht werd en daardoor veranderde er weinig aan de stand in het klassement. Wel staat Sparta Nijkerk nu op een gedeelde plaats met de Woodpeckers uit Houten. Alleen door het hogere doelsaldo van Sparta Nijkerk houden ze dit team nog onder zich maar dit blijft de belangrijkste concurrent voor de zege in de finals van Rayon West.

Zaterdag 2 maart speelt Sparta Nijkerk tegen de nummer een uit de competitie BC Apollo U18-2 in sporthal Watergoor. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis. ( www.spartabasketball.nl ).