Telstar weer aan kop!

30 januari 2013 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De laatste twee wedstrijden werden verloren. Tijd dus voor Telstar om weer eens de volle twee punten binnen te halen. Omdat de naaste concurrenten ook punten verspeelden de afgelopen weken stond Telstar nog steeds op een kansrijke tweede plek op de ranglijst. Na de winst van afgelopen zaterdag op Velocitas uit Leiderdorp (14-9) mag Telstar zich zelfs weer koploper noemen.

Trainer Steven Brink wist zijn spelers van tevoren te overtuigen van het belang van de wedstrijd. Wil Telstar dit zaalseizoen mee blijven doen om de bovenste plek dan zal er na twee verliespartijen moeten worden gewonnen. Erop of eronder dus.

Velocitas heeft het dit seizoen moeilijk in de eerste klasse en bevindt zich in de onderste regionen van de poule. De vorige wedstrijd tussen beide ploegen werd in Leiderdorp door Telstar gewonnen (14-16) waarbij aangemerkt moet worden dat Velocitas bijna de gehele wedstrijd op voorsprong stond. Telstar kon pas in het laatste kwart van de wedstrijd langszij komen en de punten binnenslepen.

Na een snelle goal van Velocitas wist Telstar net als vorige week een voorsprong op te bouwen. Zoals verwacht moesten de doelpunten vooral van afstand worden gemaakt tegen deze tegenstander. Dit omdat Velocitas nogal wat lengte in de ploeg heeft en daarom de afvang erg belangrijk maakt. Gelukkig wist Telstar deze wedstrijd genoeg doelpogingen te creëren om tot een redelijk aantal goals te geraken. Via 4-2 wisten de Hoevelakense korfballers de rust te bereiken met een 8-5 voorsprong. Maar een voorsprong geeft geen garantie tot winst, dat heeft Telstar geleerd van het laatste verlies waarbij een 14-10 voorsprong in de laatste 10 minuten nog werd verspeeld.

In de tweede helft ging Velocitas nog extremer achterverdedigen en bleef het zaak om de ballen er gewoon in te gooien. Dat bleef Telstar gelukkig regelmatig doen. Maar vooral verdedigend stond het als een huis. Velocitas is deze competitie de minst scorende ploeg uit de poule en wist er in de tweede helft niet meer dan 4 in te leggen. Er werden lange aanvallen opgezet door de tegenstander, maar de effectiviteit was niet groot. Uiteindelijk werd met 14-9 gewonnen.

Toen na de wedstrijd bleek dat belangrijke concurrenten punten hadden verspeeld was de rekensom snel gemaakt; Telstar staat weer aan kop!

Er volgen belangrijke weken, de directe concurrenten staan de komende weken op het programma. Telstar zal het in deze wedstrijd waar moeten maken. Te beginnen met DES uit Delft. Hier werd thuis nog van verloren, maar het Hoevelakense achttal is gebrand op een revanche in Delft.