IJsbaan stralend middelpunt van Nijkerk dankzij sponsors en vrijwilligers

10 december 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De 2e editie van Nijkerk on Ice werd donderdagavond geopend door wethouder Bert de Graaf, waarna mascotte Nicey en 2 jongeren een show op de verlichte ijsbaan gaven. De sponsoren van het evenement viel de eer te beurt om als eerste de kunstijsbaan en het paviljoen te bekijken.

Door Belinda van der Horst

De vrijwilligers van Nijkerk on Ice hebben verleden week bijzonder slecht weer getroffen tijdens de opbouw van de ijsbaan. Na 4 dagen keihard werken hebben zij echter een prachtige ijsbaan en paviljoen op het Plein gebouwd welke die van verleden jaar overtreft. De feestelijke opening, welke werd opgeluisterd met een optreden van de Nijkerkse zangeres B-Hetty, werd druk bezocht door de sponsoren. Het fraaie glazen paviljoen biedt een mooi uitzicht op de ijsbaan. In de donkere avond zorgen alle lichtjes op het Plein voor een sfeervol plaatje. Aangezien de ijsbaan energiezuinig is, is het wellicht de overweging waard om dit ook toe te passen op de entree van het paviljoen. Als men de deur opent komt er namelijk een koude stoot lucht naar binnen en is het niet aangenaam om naast de entree te zitten.

Wethouder Bert de Graaf vindt het gezond dat zowel kinderen als volwassenen zich buiten op de ijsbaan kunnen bewegen. ,,In de omliggende plaatsen is geen ijsbaan. We hebben er wederom een (ijs)parel bij, naast de Sleepbootdagen en het Auto Evenement.''

Gerard van den Tweel, voorzitter van de Nijkerkse Ondernemersvereniging, is trots op Nijkerk on Ice. ,,Nijkerk doet het maar weer in deze economisch zware tijden. Het bestuur en de vrijwilligers hebben zich voortreffelijk ingezet en een evenement van formaat neergezet. Dan heb je wel lef. Een ijsbaan in de binnenstad is een unieke trekpleister waar de ondernemers blij mee zijn. Er is ruimhartig gesponsord en de gemeente heeft haar medewerking verleend.'' Maar liefst ruim 200 sponsoren hebben zich aan Nijkerk on Ice verbonden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie