Dames van handbalvereniging Voice/BvB winnen met strak en snel spel

5 november 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - De Dames van HV Voice/BvB Groep hebben een goede seizoenstart gemaakt. Contractverlenging van de sponsor, twee nieuw samengestelde Dames teams en twee overwinningen op rij voor het eerste Dames team.

Er werd dan ook afgelopen zaterdag met goede moed vertrokken naar Amsterdam. Het is op dit moment nog vooral zaak om met elkaar een goed team op te bouwen. Het nieuwe team bestaat uit een combinatie van ervaren speelsters en een viertal zeer veelbelovende handbalsters.

Er werd aftastend aan de wedstrijd begonnen, maar na 10 minuten gelijkopgaand te zijn gegaan ging Voice draaien. Met zeer compact verdedigen, een goed keepende Sanae Amarzgiou en flitsende aanvallen liepen de Dames HV Voice/BvB Groep uit naar een 4-10 ruststand. Helaas viel Alice van de Pol net voor de rust uit met een enkelblessure en gaf ook de keepster aan, door een hamstring blessure, niet verder te kunnen.

Tussen het meegereisde publiek zat gelukkig Novi Sonneveld de keepster van Dames 2. Zij was in staat om zonder voorbereiding het doel in te stappen en keepte daarna ook nog eens een zeer goede wedstrijd. Door alle wisselingen en zorgen om de geblesseerden was HV Voice/BvB Groep even de weg kwijt. Hierdoor en door het nieuwe keiharde speltype van de tegenstander kon Aristos inlopen tot 8-10. Gelukkig herpakten de Dames zivh hierna en ging de aanval weer draaien. Door snelle combinaties en strakke schoten werd de eindstand 11-16 in het voordeel voor HV Voice/BvB Groep.

Doelpunten: Marielle van de Horst 6, Yvonne Pieterse 4, Eva van der Helm 2, Alice van de Pol, Ilona van Alphen, Linda van den Hengel en Rose-Ann van Alphen allen 1.