Flevo Heren 1 verliest seizoensopening in Ermelo

16 september 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/ERMELO - Een nieuw seizoen van de mooiste sport ter wereld, waterpolo, is aangebroken. En natuurlijk is ook Flevo weer van de partij. Om kwart over 6 staat Flevo heren 1 nog te wachten op de laatste 2 spelers bij Bad Bloemendal, om daarna richting Ermelo te vertrekken. Er staat een duel te wachten met ZEW 1, in het Calluna.

Aangekomen in Ermelo maakt het team zich klaar voor de wedstrijd die gaat komen. Van te voren geeft Hans de Groot, ook dit jaar weer coach en trainer, nog aanwijzingen en een peptalk.

Flevo is opnieuw verjongd, door het vertrek van voormalig aanvoerder en ervaren man, Wouter Haandrikman. Dit wil overigens niet zeggen dat hij dit jaar niet meer in het 1ste van Flevo te zien is, want hij is natuurlijk altijd van de partij voor een goed potje waterpolo, wanneer hij wordt gevraagd. Gemiddelde leeftijd van komende wedstrijd zal dan ook 23 zijn, waarbij de jongelingen Maarten Kuijt en Stefan den Boer nog ontbreken. Dit team moet spelen tegen een team uit gelouterde routiniers.

Nadat de teams zijn opgewarmd en de jurytafel en scheidsrechter klaar zijn om te beginnen, gaat het eerste fluitsignaal. Bas Oosting zwemt op, maar grijpt net naast. Ermelo, in witte caps, is aan zet, maar kan de eerste aanval niet verzilveren. Flevo, ditmaal met blauwe mutsen, kan dit echter ook niet, waarna ZEW wel weet te scoren: 1-0. Dan is blauw weer aan zet. Na te hebben opgezwommen komt de bal bij Willem Diepenveen, die midvoor ligt. Hij kan niet bij de bal, maar de midachter kan dit ook niet, en duikt over Willem heen, dit resulteert in power-play voor het Nijkerkse team. Na even te hebben rondgespeeld komt de bal weer bij Willem: bal op de paal, weg man-meer. De teams weten beiden niet te scoren, totdat Richard Deuzeman midvoor komt te liggen en dezelfde midachter gaat er weer uit. Nu weet Flevo wel het net te vinden: Jasper Vastenburg maakt de openingstreffer van het seizoen. Verder in het eerste partje weet het thuisteam nog 1 keer te scoren. Ook krijgt de midachter van Ermelo opnieuw een persoonlijke fout tegen, waarna hij niet meer deel mag nemen aan het spel. Eindstand 1ste part: 2-1

Het 2de partje is het de beurt aan Diederik de Bruin om de bal te veroveren, wat lukt. Wit is echter de eerstvolgende die scoort. Vervolgens gaat het spel een aantal keer heen en weer, tot Ermelo weer aan de aanval komt. Arnoud Haandrikman maakt een overtreding in de counter, en mag 20 seconden aan de kant hangen. Hieruit weet Ermelo te scoren, door van 2 meter de bal langs de hand van Bas en buiten het bereik van Ramon den Boer, de keeper in de kruising te mikken. Flevo is weer aan de beurt en het duurt ook niet lang voordat er weer een witgemutste speler uit wordt gestuurd. Niet lang daarna weet Jurjen Engelsman zijn kans te benutten, door lang te dreigen en de keeper moe te maken. Een simpele, maar belangrijke treffer. En hoewel er nog meer witte caps worden uitgestuurd, weet alleen Ermelo nog te scoren: Flevo gaat de 2de helft in met een achterstand: 6-2.

Bas mocht zich revancheren, door in het begin van het 3de partje de bal te grijpen. Helaas mistte hij ook deze poging. Het eerste doelpunt was wel van Flevo: Richard vond het net. Vlak daarna werd hij voor de 2de keer naar de kant gefloten, resulterend in een man-meer en een doelpunt voor ZEW. Verder werd ook wit 12 voor de derde keer naar de achterlijn gestuurd en werd voor de rest van de wedstrijd uitgesloten. Het lukte Flevo, met de hardwerkende Ingmar en Ivar, gebroeders Loos, niet meer om te scoren. Dit lukte de thuisploeg, doordat Flevo een man vrij liet, wel. Het laatste partje gingen de ploegen heen met een stand van 8-3

Diederik haalde de bal en leidde zo mogelijk misschien wel een inhaalslag in voor Flevo, want in waterpolo is niks onmogelijk. Snel word er dan ook een tweede doelpunt gezet door Richard. Die vlak daarna niet meer het veld in mag, doordat ook hij voor de derde keer een P-tje krijgt en de rode vlag krijgt te zien. Ermelo blijkt op het einde toch te sterk, maar toch worden nog 7 schoten gekeerd door de keeper van Flevo. Echter kan hij niet alles tegenhouden en laat tegen het einde van de wedstrijd toch nog een schot door. Dit beslist de eindstand op 9-4.

Nu nog 0 punten voor Flevo, maar het seizoen is nog jonger dan het team. En, net als vorig jaar kan dit team groeien en zullen de eerste 3 punten gewoon vallen over twee weken, in Nijkerk, tegen de Berkelduikers uit Lochem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie