Column Cactus: 'De mooiste kerktoren van Nederland'

11 september 2012 om 00:00 Nieuws

WWW.RKK.NL. Zoek in de rubriek 'radio en tv gids' naar 'de zondagmorgen van Van Willigenburg'. Daar aangekomen even scrollen naar 'de mooiste kerktoren van Nederland'. De rest wijst vanzelf. Het belangrijkste: hoe u kunt stemmen op 'de Toren van Niekark'. Want dat moet voor ons Niekarkers duidelijk zijn, we hebben de komende weken nog de kans om heel Nederland te laten weten dat de mooiste Toren in Niekark staat. Niet in Amersfoort, Soest, Amsterdam, Appingedam, Den Bosch of Groningen, nee, in Niekark. Hans van Willigenburg is deze verkiezing min of meer voor de grap begonnen maar het is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze wedstrijd. En waarom zouden we daar niet aan meedoen? Met het jubileum van 2013 voor de boeg zou het toch prachtig zijn om ons Ivoren getinte Boegbeeld een gouden medaille om te hangen, niet dan? Kijk, voor ons Niekarkers is het wel duidelijk: wij hebben dan misschien niet de langste of de dikste, maar wel de mooiste Toren. Dat blijft trouwens ook zo, wie er ook winnaar wordt van deze wedstrijd. Maar......., dat is dan misschien een beetje de aard van het beestje, ik wil dat Niekark winnaar wordt, dat wij deze wedstrijd winnen. Dat kan. We hebben natuurlijk de Stad Nijkerk en iedereen die deze column leest gaat regelrecht naar www.rkk.nl om te stemmen. Wie over een computer beschikt vindt zijn of haar weg wel. Maar voor wie liever even wil bellen of op een briefkaart wil uitleggen waarom het De Toren van Niekark moet worden, hier hebben jullie respectievelijk het telefoonnummer en het adres. U kunt uw toren op www.rkk.nl aanmelden, maar als u er niet uitkomt, dan kunt u ook gewoon inspreken op 035-6713490 . Of u stuurt een ansichtkaart naar RKK Radio, Postbus 23000, 1202 EA, Hilversum.

De Stichting Oud Nijkerk moet hier natuurlijk ook achteraan. Eigenlijk zouden ze voorop moeten lopen. En voor het comité Nijkerk600 kan het een enorme stimulans zijn om deze prijs te winnen. 2013 ingaan met de mooiste Toren van Nederland! De ultieme uitdaging, toch?

De VVV Nijkerk zou hier ook een geweldige toeristische uitdaging in moeten zien, De Niekarkse Toren als publiekstrekker. Want iedereen wil natuurlijk op de foto met de mooiste Toren van Nederland, het ganse land wil deze attractie beklimmen en de prachtige klanken van de beiaard horen. Actie dus! Jan Bijvank, die een prachtig boek schreef over de Grote Kerk en De Toren en de beiaardiers Freek Bakker en Nico Poorter moeten ook hun bijdragen leveren aan Hans van Wilgenburg. En verder gewoon zoveel mogelijk Niekarkers die enthousiast op zoek gaan naar deze verkiezing en hun stem uitbrengen. Neem van mij aan, veel leuker als dat stemmen dat u vandaag wellicht hebt gedaan...........

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie