Eerste Reining Summer Show in Nijkerk groot succes

Nieuws

NIJKERK - Afgelopen weekend vond bij Western Training Center Esther de Vries de 1ste Reining Summer Show plaats. Deze wedstrijd stond geheel in het teken van de snelst groeiende hippische discipline van dit moment: Reining.

In totaal wisten 32 combinaties de weg naar Nijkerk te vinden. Op een perfecte reiningbodem van 25x65m streden de deelnemers in acht klassen om de prijzen. In totaal werd er 60 keer gestart. Internationaal NRHA jurylid Patricia Huijberts had de eer deze eerste wedstrijd te jureren. Enthousiaste deelnemers, een goede organisatie, een perfecte accommodatie en ideale weersomstandigheden zorgden mede voor een sportieve en gezellig sfeer. Op zaterdag zijn er circa 200 bezoekers geweest.

De 'high score' van het weekend werd gereden door Petra van Ede met Conquistador Rose. Met een score van 71 wist zij de snaffle / bit klasse op haar naam te schrijven.

Geschiedenis werd geschreven met het plaatsvinden van de eerste landelijke KNHS reiningwedstrijd. Het jaar 2012 is een pilot jaar voor de KNHS en de KNHS Reining Vereniging om reining een plaats te laten vinden binnen de landelijke hippische sportbond.

www.estherdevries.com

advertentie