Alex de Weerd verdient rode kaart

Nieuws

Commentaar

Donderdagavond vergaderde de Nijkerkse gemeenteraad. Diezelfde avond voetbalden ook Duitsland en Italië tegen elkaar in de halve finale van het EK Voetbal. In beide arena's werd strijd geleverd. De Duitse en Italiaanse voetballers streden met elkaar voor een plaats in de finale. De strijd was soms hard maar de spelers gingen niet over de schreef, althans niet in de samenvatting die ik naderhand zag.

In de Nijkerkse politieke arena aan de Kolkstraat wordt soms ook harde politieke strijd geleverd. Maar donderdagavond ging CDA-raadslid Alex de Weerd over de schreef. Hij deelde een sneer uit aan wethouder Geert Horst, die vlak voor zijn onverwachte benoeming van Hoevelaken naar Zeewolde was verhuisd. Volgens De Weerd moet een wethouder die niet in Nijkerk woont de weg wel kwijtraken als het gaat om verkeersmaatregelen. De sneer was welbewust en bedacht, want zo te zien las hij het op van zijn papier. Daarbij vergetend dat Horst tot 2010 20 jaar in de Hoevelakense en Nijkerkse politiek heeft doorgebracht en begon op een moment dat de kleine Alex nog stoer in korte broek zijn kattekwaad uithaalde. Ook vergetend dat hijzelf een week eerder nog instemde met een jaar ontheffing van de verhuisplicht.

Om in voetbaltermen te blijven, was dit een welbewuste en smerige tackle op de man en niet op de bal. Een tackle die een rode kaart verdient. Zijn trainer, CDA-leider Hugo Doornhof had hem toen van het veld moeten halen. Een stevig debat is welkom, maar wel op inhoud.

Henk Brinkman

advertentie