Veluwe Fietsdag weer grootser

Nieuws

REGIO - Voor het zevende jaar op rij vindt op dinsdag 7 augustus a.s. de Veluwse Fietsdag plaats. Bij de deelnemende VVV-vestigingen is voor € 3,50 een route verkrijgbaar. Daarbij ontvangen de deelnemers een aantal kortingscoupons om deel te nemen aan speciale activiteiten die ondernemers langs de route organiseren. Na afloop is er voor iedereen een medaille.

Zoals ieder jaar zijn voor de Veluwse Fietsdag nieuwe routes uitgezet. De routes van de Veluwse fietsdag zijn na afloop als gewone fietsroute te koop bij de Veluwse VVV-winkels.

Sinds de eerste editie neemt het aantal deelnemers gestaag toe. Reden genoeg om ook dit jaar de eerste dinsdag in augustus uit te roepen tot Veluwse Fietsdag. In samenwerking met diverse ondernemers hopen de 15 VVV-vestigingen op de Veluwe de bijna 3.600 deelnemers van vorig jaar te overtreffen.

De deelnemende VVV's zijn: Apeldoorn, Ede, Eerbeek, Elburg, Epe, Ermelo, Garderen, Heerde, Hoenderloo, Nijkerk, Nunspeet, Putten, Rheden, Twello en Voorthuizen.

Iedere VVV komt met eigen, lokale activiteiten rond de Veluwse fietsdag. De Veluwse Fietsdag heeft dit jaar als thema 'proef de Veluwe'. De Veluwe is namelijk in ieder jaargetijde bijzonder en een bezoekje waard. Dit vormt de rode draad in de routes en activiteiten op deze Veluwse Fietsdag.

De lengte van de fietsroutes ligt tussen de 30 en 45 kilometer. Starten is mogelijk vanaf 9.00 uur (met uitzondering van VVV Elburg, die gaat om 10.00 uur open). De medaille kan tot 16.00 uur worden opgehaald bij de VVV-vestiging waar gestart is.

Voor informatie over de route en activiteiten kunnen de deelnemers terecht bij de VVV waar zij willen starten. Meer informatie is ook te vinden op www.develuwe.nl en op de site van de plaatselijke VVV (www.vvvplaatsnaam.nl).

De activiteiten rondom de Veluwse Fietsdag hebben het doel de Veluwe als fietsbestemming te promoten.

advertentie