Geslaagde koopavonden Woningstichting Nijkerk

Nieuws

NIJKERK – Woningstichting Nijkerk organiseerde vorige week haar eerste koopavonden. Dat er volop behoefte is aan informatie voor koopstarters op de woningmarkt, bleek wel uit het grote aantal geïnteresseerden dat op de inloopbijeenkomsten af kwam. Woningstichting Nijkerk maakt het kopen van een woning nu extra aantrekkelijk: met de Starters renteregeling schiet zij 20% van de hypotheekrente voor. Daarnaast krijgen kopers die voor 1 oktober a.s. de akte van aankoop van hun woning hebben laten passeren bij de notaris een keuken-/badkamercheque ter waarde van € 5.000,-.

Op 21 en 22 mei bezochten in totaal zo’n tachtig personen de informatiemarkt in De Schakel. Standhouders WSN, Eigen Huis Hypotheek Service, Midden Nederland Makelaars en Notariskantoor Veldhuizen Beens Van de Castel gaven op ongedwongen wijze voorlichting over de aantrekkelijke voorwaarden waaronder nu een voormalige huurwoning kan worden gekocht. De Starters Renteregeling maakt het mogelijk met een inkomen van € 31.000,- al een woning van € 171.000,- te kopen. Dat komt omdat WSN, afhankelijk van het inkomen van de koper, 20% van de hypotheekrente voorschiet. Bij voldoende inkomen worden na 10 jaar deze voorschotten stopgezet. Terugbetaling vindt plaats bij verkoop van de woning. Deze regeling bevordert de doorstroming op de woningmarkt.

Ook het open huis op 24 en 25 mei in zes van de dertien huizen uit de woonetalage van WSN mocht rekenen op de nodige belangstelling.

Woningstichting Nijkerk werkt aan goed en betaalbaar wonen. Door woningen te verkopen ontstaat meer variatie in huur- en koopwoningen in een wijk. Uit de verkoopopbrengsten financiert WSN de bouw van nieuwe huizen. De woningen die nu in de verkoop staan, liggen gunstig in de wijk Paasbos of nabij het centrum. Er is keuze uit hoek- en tussenwoningen. Meer Informatie over de Starters Renteregeling is te vinden op www.startersrenteregeling.nl

advertentie