Jerry van de Bunt naar 3e plaats in het IDM

24 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERKERVEEN/LAUSITZ - Afgelopen weekeinde reed RVB Racing met motorcoureur Jerry van de Bunt uit Nijkerkerveen in Lausitz. Er werd gereden voor het IDM (Internationaal Duits Kampioenschap) in de MOTO3 klasse. In tegenstelling tot de meeste raceweekeinden waren er nu 2 races. De races werden gelijktijdig met de 125 cc verreden, maar voor beide klassen werden de puntenafzonderlijk verdeeld.

Op zaterdag waren de kwalificaties en de eerste race. In de kwalificatie werd door Jerry de 11de tijd behaald. In de eerste race die vroegtijdig werd afgebroken door de regen (na 14 van de 18 rondes) haalde Jerry een 4e plaats in de MOTO3 klasse.

Zondag was de tweede race. Jerry reed in de tweede groep en had een kleine achterstand op de kopgroep. Hij kon zich losmaken uit de groep en zette de achtervolging in. Hij kon het gat naar de kopgroep echter niet meer dichtrijden en eindigde wederom als 4e in zijn klasse.

Na een geslaagd weekeinde waarin twee keer een vierde plaats werd behaald in de eerste races voor het IDM dit jaar, was het RVB Racingteam zeer tevreden met het resultaat. Door deze resultaten staat het team in het MOTO3 klassement voor het IDM momenteel op de 3e plaats, als beste Nederlander.