Getergd Telstar boekt grote overwinning

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - De degradatiestreep was na twee nederlagen angstig dichtbij gekomen voor Telstar. Mogelijk daardoor was de gedrevenheid groot bij Telstar. Rapid uit Haarlem werd in de eerst helft op onoverbrugbare gezet (9-1) en kwam er in het vervolg van de wedstrijd ook niet aan te pas.

Vóór de zaal werd de wedstrijd tussen Telstar en Rapid afgelast vanwege onbespeelbaar veld. Daardoor ontmoetten beide ploegen elkaar nu twee keer in één maand tijd. In de eerste wedstrijd in Haarlem maakte Telstar pas in de slotfase het verschil en nu moest dit verschil meteen de eerste helft gemaakt worden. Coach Steven Brink had zijn ploeg opdracht gegeven vanaf het begin veel druk te geven. Rapid had duidelijk moeite met deze pressie die ze kregen en werd gedwongen tot korte aanvallen. Telstar creëerde pogingen aan de lopende band en toen de doelpunten begonnen te vallen was de wedstrijd al snel beslist (9-1 tussenstand). De Haarlemmers profiteerden voor rust nog van enkele defensieve fouten en kwamen terug tot 10-3.

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Aanvankelijk was Rapid succesvol met zijn verre afstandsschoten en haperde de afronding bij Telstar. Het bleken slechts toevalstreffers bij Rapid en Telstar herpakte zich uitstekend bij een 13-8 tussenstand. Ondanks een lengtenadeel heerste Telstar in de duels en dit was de basis voor een groot veldoverwicht. Telstar bracht de verhoudingen van het veld ook op het scorebord in beeld en won dikverdiend (18-9). Harde realiteit is echter dat Telstar ondanks deze goede overwinning nog altijd op de zesde plaats staat, één punt achter Rapid.

Volgende week komt hekkensluiter Exakwa op bezoek. Bij winst verschaft Telstar zich nog meer lucht naar onderen toe. Wanneer dezelfde gedrevenheid als deze week op de mat gelegd wordt, zit er weer een mooie winstpartij in. Aanvang op sportaccommodatie Middelaar om 15:30uur.