Scouting leert nieuwe spelvisie op dag Sint Joris

23 april 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Zaterdag 21 april was het bij Scouting Kiliaen van Rensselaer I een drukke dag. De hele middag stond in het teken van de nieuwe spelvisie, die enige tijd geleden ontwikkeld is door Scouting Nederland. De nieuwe spelvisie werd gepresenteerd d.m.v. een 'oud-nieuw' programma. De leden konden er ook direct actief mee aan de slag. De nieuwe Scouts-visie laat duidelijk zien wat het doel en de activiteiten binnen scouting zijn. Onder elke letter van het woord ,,SCOUTS'' valt een activiteit. Samen plezier maken. Code en traditie zijn de basis. Outdoor staat voor avontuur. Uitdaging overal in opzoeken. Teamgevoel, om het beste uit elkaar te halen. Spel en creativiteit om talenten te benutten.

Aan het eind van de middag werden er gezamenlijk pannenkoeken gegeten, met aansluitend een officieel moment. Onder het toeziend oog van de hele scoutinggroep, ouders, broers en zussen werden er een aantal nieuwe leden geïnstalleerd als Welp, Scout en Explorer. Ook werden een aantal leidinggevenden officieel geïnstalleerd.

De dag werd afgesloten met een kampvuur wat in het teken stond van de held Sint Joris.

Sint Joris is binnen Scouting een internationale feestdag. Over de hele wereld vieren Scouts deze dag en staan stil bij goed en kwaad. Sint Joris was een dappere ridder die niet alleen zei dat hij goed is, maar ook goed doet. Al met al een drukke, maar zeer geslaagde dag voor alle kinderen, leiding en ouders die erbij aanwezig waren.

Wil je meer weten over Scouting? Kijk dan eens op www.scoutingnijkerk.nl of volg ons op twitter @scoutingnijkerk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie