Walk Inn Boys komt (net) tekort tegen sterk ESA

9 februari 2012 om 00:00 Nieuws

NIJKERK - Na de nederlaag van vorige week tegen ZVV Sparta kwam de concurrent van de titelkandidaat op bezoek bij WIB.

De heenwedstrijd werd door de blauwhemden dik verloren al was de samenstelling toen compleet anders. Gerwin van de Bunt en Paul Prins waren net als tegen Sparta nog geblesseerd en Martijn Muller werd er weer bij gehaald.

ESA bleek een technisch zeer vaardige ploeg te zijn, waar WIB zich op instelde. Geduldig probeerde ESA de solide verdediging van WIB te breken, wat echter sporadisch lukte. De volgelingen van coach Michel van den Brink hielden goed hun mannetje en hadden kans op de counter. WIB brak de wedstrijd open door een goed genomen vrije trap van Martijn Muller.

De voetballend weergaloze spits van ESA bracht de 1-1 op het bord na een schitterende actie en dito schot. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft verliep qua spelbeeld hetzelfde als de eerste helft. In het begin van de tweede helft kwam ESA op voorsprong al namen de irritaties wel toe. Dit mondde uit in twee overtalsituaties voor WIB die beide tot een goal werden gepromoveerd.

De gelijkmaker kwam op naam van Joost van den Brink en de voorsprong werd door Matthijs de Greef tegen de touwen geschoten. Met nog een minuut of tien op de klok hing er een sensatie in de lucht.

Door slecht verdedigen kwam de gelijkmaker op het bord en speelde ESA een overtalsituatie uit, waarbij de Arnhemmers weer op voorsprong stonden. WIB probeerde nog een slotoffensief maar kreeg al gauw de 3-5 om de oren en de wedstrijd was gespeeld.

Uiteindelijk is het nog 3-7 geworden, maar dit was alleen nog voor de statistieken. Al met al een prima krachtmeting waarin WIB net tekort kwam. Op naar de volgende wedstrijd die op 22 februari zal zijn voor de beker tegen WSV 1 in Apeldoorn.