Amendement Arie Slob (CU) over knooppunt Hoevelaken verworpen

23 december 2011 om 00:00 Nieuws

HOEVELAKEN - Eerder deze maand heeft, op uitnodiging van wethouder Geert Horst, Arie Slob, fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie een bezoek gebracht aan Nijkerk. Doelstelling van het gesprek was steun te verkrijgen voor het lobbywerk om de op- en afritten A1 bij Hoevelaken open te houden en te zorgen voor een goede leefbaarheid.

Slob heeft in de Tweede Kamer een amendement ingediend om het geld dat overblijft na de aanleg van de spitsstrook tussen Amersfoort en Utrecht te behouden voor de regio en te gebruiken voor de aanpak van knooppunt Hoevelaken. Het gaat daarbij om een bedrag van ruim € 30 miljoen. Het amendement is op 22 december 2011 in de Tweede Kamer in stemming gebracht en verworpen.

Hoewel wethouder Horst een en ander teleurstellend vindt zal hij zeker niet bij de pakken neer gaan zitten. Van de provincie Utrecht heeft hij een bijdrage van € 10 miljoen euro toegezegd gekregen, van de provincie Gelderland verwacht hij duidelijkheid in het 1e kwartaal 2012 nu afgesproken is dat ook de provincie Gelderland een plek aan tafel heeft gekregen om te kunnen meepraten. Vanuit de provincie wordt gedacht aan een soortgelijk bedrag als de provincie Utrecht maar een harde toezegging is er nog niet. Ook Amersfoort zal de geldelijke bijdrage in het 1e kwartaal 2012 bekend maken. Zoals bekend zal Nijkerk € 1 miljoen euro bijdragen indien de op- en afritten bij Hoevelaken open blijven en er voldoende aandacht is voor milieu en leefbaarheid. Bij elkaar opgeteld is er dan sprake van een substantiële bijdrage en dat is precies van de Minister van de regio verwacht aldus Horst.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie