Richard van Veenschoten Nederlands kampioen stukadoren

22 december 2011 om 00:00 Nieuws

NIJKERK/AMERSFOORT - De 21-jarige Ricardo van Veenschoten uit Amersfoort is de nieuwe Nederlands Kampioen Stukadoren. Kenniscentrum Savantis organiseerde het kampioenschap van 30 november tot en met 2 december 2011 in het vakcentrum Afbouw te Veenendaal.

De finalisten gingen aan de slag met een sgraffito, lijstwerk, sierpleister en glanspleister. Het was het hard werken voor de finalisten, maar de inspanning werd voor Ricardo van Veenschoten beloond. Ricardo mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen Stukadoren noemen en kreeg de Dirk Markwat wisseltrofee uitgereikt.

,,Ik heb me goed kunnen voorbereiden'', zegt Ricardo. ,,Bij Stukadoorsbedrijf Dodo kom ik alle werkzaamheden tegen. Vaardigheden die minder vaak aan bod komen, oefen ik op school, op het ROC Midden Nederland Gildevaart Werkend Leren. Van de opdrachten die we moesten uitvoeren, vond ik het lijstwerk het leukst. Dat is apart werk. Als je het netjes kunt en goed onder de knie hebt, is dat mooi om te doen. Echt moeilijke onderdelen waren er niet. Wel vroeg het ingewikkelde patroon met spachtelputz in diverse kleuren om extra concentratie. Begin volgend jaar gaan we in Veenendaal met Ben Benner nog een aantal zaterdagen oefenen voor Skills Masters.''

Ricardo geeft demonstratie tijdens Skills Masters

Het beroepenevenement Skills Masters vindt plaats van 15 tot en met 17 maart 2012 in Ahoy Rotterdam. Samen met de nummer 2, Sander Verhagen, geeft Ricardo een demonstratie van zijn vakmanschap. Tijdens Skills Masters oriënteren 25 duizend bezoekers zich op hun beroepskeuze.

Europese kampioenschappen

Talent, ervaring en vakmanschap leverde hem ook een plaats op in Team Nederland. In oktober 2012 bindt hij in België de strijd aan met zijn Europese vakconcurrenten om de felbegeerde titel 'beste vakman van Europa'.

Trotse werkgever

Ricardo werkt bij DODO stukadoors in Nijkerk. Zijn leidinggevenden (Hans Doppenberg en John Doornbos) vinden het belangrijk dat hij deze studie volgt en succesvol afrond en vinden het mee doen aan deze wedstrijd een extra stimulans voor zijn verdere ontwikkeling. Het zijn leuke ervaringen die hij toch weer mee terugneemt naar zijn werk'', zegt de heer Doppenberg. Dat Ricardo de wedstrijd won, verbaast hem niet. ,,Ricardo is een gedreven jongen die ook onder druk goed werk aflevert. Wij zijn erg trots op hem.''

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie