Diabetescentrum Harderwijk officieel geopend

9 september 2011 om 00:00 Nieuws

HARDERWIJK - Ziekenhuis St Jansdal heeft woensdag 7 september jl. het diabetescentrum Harderwijk officieel geopend. Jan Douwe Kroeske, ambassadeur van het diabetesfonds, nam samen met twee diabetespatiënten de openingshandeling voor zijn rekening. Om het heuglijke feit te vieren organiseerde het ziekenhuis op 7 september een diabetesmiddag speciaal voor diabetespatiënten en andere geïnteresseerden. De belangstelling was groot.

In de nieuwe centrale hal van het ziekenhuis konden bezoekers terecht bij allerlei informatiestands, diverse health-checks en dans- en beweegworkshops. Daarnaast waren er kookworkshops, lezingen en een theatervoorstelling van Candy over diabetes. In deze voorstelling lieten actrice Izaira Kersten en acteur Floris van Tilburg op vermakelijke wijze zien hoe het is om diabetes te hebben. Ook voor kinderen was er genoeg te doen. Er was een ballonnenclown en zij konden zich laten schminken en een meet-en-weegdiploma halen.

Expertisecentrum

Diabetespatiënten kunnen voor goede diabeteszorg terecht in het St Jansdal. Binnen het ziekenhuis is een expertisecentrum dat de nieuwste ontwikkelingen op de voet volgt en de nieuwste behandelingen aanbiedt. Het St Jansdal is gecertificeerd voor de continue glucose sensoren. Dit houdt in dat zij speciaal geselecteerde patiënten behandelen met een apparaatje dat continue glucosemetingen doet.

Kinderdiabetes

Diabetes mellitus komt steeds vaker voor bij kinderen. Het kinderdiabetesteam van het ziekenhuis St Jansdal biedt die zorg voor kinderen van 0-18 jaar in het diabetescentrum Harderwijk. Kinderen en tieners krijgen een behandeling aangepast aan hun leeftijd of eigen wens.

Zowel volwassenen als kinderen kunnen in het St Jansdal terecht voor zorg op het hoogste niveau. Het St Jansdal werkt met een multidisciplinair diabetesteam. Dit betekent dat een compleet team van zorgverleners bij de behandeling van diabetes betrokken is, ieder met hun eigen specifieke deskundigheid. Diabetespatiënten worden geholpen met het managen van hun ziekte. In de behandeling staat de patiënt centraal. Bijzonder kenmerk van het multidisciplinaire team is dat zij zowel binnen het ziekenhuis als met de huisartsen in de regio nauw samenwerken. Patiënten kunnen voor goede diabeteszorg ook terecht in de buitenpolikliniek van het St Jansdal in Dronten.

Kijk voor meer informatie over diabeteszorg en de diabetesdag op www.diabetescentrum-harderwijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie