Nieuw lid algemeen bestuur Waterschap Vallei en Veluwe

22 februari 2018 om 05:58 Nieuws

NIJKERK Tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van waterschap Vallei en Veluwe op 21 februari, is de heer Sander van t Foort (30) beëdigd. Hij volgt de heer André van Dijk op. De heer Van Dijk is op 14 januari  overleden. De heer Van t Foort (ChristenUnie)komt uit Renswoude en is promovendus en onderzoeker bij Nyenrode Business Universiteit. Ook is hij coördinator bij netwerkorganisatie Worldconnectors.

,,Ik ben verheugd om deze positie als algemeen bestuurslid aan te nemen, al had ik gehoopt onder andere omstandigheden. Desalniettemin zal ik mijn uiterste best doen om mijn functie naar behoren uit te voeren en verantwoordelijkheid te nemen voor de beslissingen die we voor de ruim 1,1 miljoen inwoners nemen die in ons werkgebied wonen. Dit waterschap is voor mij hét toonbeeld van een innovatief waterschap, waarbij duurzaamheid de centrale pijler is. Ik vind het een eer dat ik hier een bescheiden bijdrage aan mag leveren."

ALGEMEEN BESTUUR Waterschap Vallei en Veluwe wordt bestuurd door een democratisch gekozen bestuur. Het bestuur van het waterschap bestaat uit een algemeen bestuur van 30 leden en een dagelijks bestuur (College van Dijkgraaf en Heemraden) bestaande uit de dijkgraaf en drie heemraden. Het algemeen bestuur bepaalt het beleid van het waterschap en neemt beslissingen over onder meer de begroting en de diverse waterprojecten die het waterschap uitvoert. Het algemeen bestuur vergadert vijf keer per jaar.

Op 20 maart 2019 worden de waterschapsverkiezingen gehouden. Inwoners die meer willen weten over bestuurder zijn bij waterschap Vallei en Veluwe kunnen kijken op www.vallei-veluwe.nl/bestuurderworden. Op 22 maart 2018 is er een Meet Greet waarin uitleg gegeven wordt over wat het inhoudt om algemeen bestuurder te zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie