Afbeelding
pixabay

Nijkerk wordt gastgemeente voor het WK volleybal

16 juli 2021 om 14:53 Volleybal

NIJKERK De gemeente Nijkerk wordt gastgemeente voor het wereldkampioenschap volleybal voor dames. Het toernooi wordt volgend jaar in Nederland en Polen gehouden.

Het gastheerschap betekent dat er een deelnemend land wordt ondergebracht in de gemeente Nijkerk. De kosten worden grotendeels gedragen door de provincie Gelderland. Nijkerk wil hier verder invulling aan geven, zo zegt wethouder Nadya Aboyaakoub, door de kracht van de samenleving te benutten.

VRIJWILLIGERS Zo heeft sportschool Nautilus al aangegeven te willen meewerken aan de eis van de organisatie dat er een fitnessruimte beschikbaar moet zijn. Ook voor de gewenste begeleiding van het team dat in Nijkerk wordt ondergebracht hebben zich al vrijwilligers aangemeld. De drie volleybalverenigingen binnen de gemeente hebben aangegeven clinics te willen geven.

AANDACHT Het is voor het eerst dat Nederland gastland is van het wereldkampioenschap. De wedstrijden zelf worden vooral gespeeld in Arnhem, Rotterdam en Apeldoorn. Met het optreden als gastgemeente wil Nijkerk zich meer op de kaart zetten, maar hoopt men hiervan ook economisch voordeel te behalen. Mede door de aandacht die bijvoorbeeld via televisie aan het evenement wordt geschonken.

De side-events moeten positief bijdragen aan de stimulering van sport en het bijzonder volleybal. Ook wordt verwacht dat het meer mensen in beweging brengt.

door Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie