Afbeelding
Aalt Guliker

NSC eindigt keurig in linkerrijtje

27 mei 2023 om 22:03 Voetbal

NIJKERK NSC heeft zaterdag de competitie afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Roda’46 uit Leusden. Door dit resultaat eindigt NSC keurig op een zevende plaats, nog net in het linker rijtje. Een klassering die betekent dat de Nijkerkers ook volgend seizoen in de eerste klasse uitkomen, wat er rond de winter een stuk minder goed uitzag.

Rond de winter verkeerde NSC immers in degradatiegevaar en het was toch wat onrustig binnen de selectie. Met de nieuw aangestelde trainer Ruud van de Geest werd echter nieuw elan getankt, kwam de spelvreugde terug en werden er resultaten behaald. NSC klom op eigen kracht uit de degradatiezone en hoewel het risico nooit echt ver weg was, bleef NSC op tijd punten pakken. Met als beloning de prima klassering en het vertrouwen in een mooi nieuw seizoen na de zomer.

Zaterdag tegen Roda’46 had NSC zelfs nog kunnen klimmen naar de vierde plaats bij winst en zo in de nacompetitie kunnen bereiken. Dat leek de eerste helft te gaan lukken, want NSC dicteerde het spel en Roda’46 kreeg geen voet aan de grond. Voldoende mogelijkheden op een grote voorsprong, maar bij rust had alleen Armando van Breda het net weten te vinden. De 1-0 was een magere afspiegeling van het krachtsverschil.

Na de pauze paste Roda’46 haar spel aan en ging meer opportunistisch spelen. Hierdoor kreeg NSC het lastiger en kwam er meer druk van de gasten. Toen Roda’46 in de slotfase helemaal voluit ging, scoorde oud-NSC-er Tristan Wallet de 1-1. Een domper, maar het had nog erger kunnen worden, maar gelukkig redde Nick Schuckmann in de laatste minuten in een één op één duel met Julian Koning. De 1-1 was teleurstellend op basis van de eerste helft en zeker toen bleek dat de Nijkerkers bij winst nog hadden kunnen strijden om promotie.

Nu is het seizoen echter voorbij en kan NSC zich richten op het volgende seizoen in de eerste klasse.

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie