Erik de Wilde, Jan Beitler, Jan van den Hoeven, Henk van Zoeren, Jan Haverkamp, Wiegert van den Hoorn en Rini Vreekamp.
Erik de Wilde, Jan Beitler, Jan van den Hoeven, Henk van Zoeren, Jan Haverkamp, Wiegert van den Hoorn en Rini Vreekamp. Gerrit Steen

SC Hoevelaken zestig jaar; zeven leden van het eerste uur gehuldigd

22 mei 2023 om 07:43 Voetbal

HOEVELAKEN Zeven leden van sc Hoevelaken die zich in het oprichtingsjaar 1963 hebben aangemeld als lid zijn de voetbalclub nog altijd trouw. Woensdag 17 mei 2023, tijdens een jubileumavond in het clubhuis van sc Hoevelaken, werden zij voor 60-jaar lidmaatschap gehuldigd.

Voorzitter Wim van Vliet dankte ze voor hun jarenlange inzet: “Beste zeven leden van het eerste uur, 60 jaar lid zijn jullie van onze mooie club: Jan Beitler, Jan Haverkamp, Jan van den Hoeven, Wiegert van den Hoorn, Rini Vreekamp, Erik de Wilde en Henk van Zoeren. 60 jaar trouw aan een vereniging! Jullie hebben er niet alleen gevoetbald, maar zijn ook erna, tot nu toe, nog actief gebleven voor onze club.”

MOOIE VERHALEN

,,Het zijn bijna exact de openingszinnen van mijn toespraak op 15 mei 2013. De club bestond toen 50 jaar. Hans van den Bos en Teus van Rootselaar waren er nog bij. Nu zijn jullie 60 jaar lid, nog met zeven over en nog steeds actief. Dit is bijzonder. Jullie hebben sc Hoevelaken zich zien ontwikkelen van een relatief kleine dorpsclub tot een grote vereniging. Graag vertellen jullie op bepaalde momenten nog de mooie verhalen over vroeger en met elk jubileum lijken die verhalen ook nog mooier te worden. Door trouw te blijven aan onze vereniging, staan jullie echter ook nog volop in het nu. Dit is bijzonder.”

ACTIEF

,,Jan Haverkamp, Rini Vreekamp en Henk van Zoeren zijn nog altijd heel actief voor onze onderhoudsploeg. “Zonder zaterdag is er geen gemopper op maandag”, zei een erelid ooit. Je bent betrokken voor jouw club. Daar gaat het om, ook al zijn er persoonlijke, verdrietige momenten of blessures.” Jan van den Hoeven en Erik de Wilde zie ik nog altijd langs de lijn staan kijken. Met veel interesse worden de prestaties van het eerste team gevolgd. Erik de Wilde doet dit het liefst in een trainingspak van Terschuur, maar dat vergeven we hem maar. We weten dat zijn hart rood-wit is en niet rood-zwart.”

SELECT GEZELSCHAP

,,Jan Beitler weet ook van geen ophouden. Wekelijks zijn de stukjes van deze clubwatcher op de site te lezen en houdt hij als ledenadministrateur onze leden nauwlettend in de gaten. Er is weinig wat hem ontgaat of wat hij niet weet. Een bron waar je altijd op kan terugvallen en op kan vertrouwen. Wiegert van den Hoorn is gelukkig al lange tijd weer helemaal terug bij de club en dient nu ook bij het onderhoudsteam. Jan Haverkamp was daar zelfs zó blij mee dat hij hem, gelukkig maar voor even en per ongeluk, tijdens een recente klussendag had opgesloten in kleedkamer 14… We hebben er samen met Wiegert, na afloop, maar hartelijk om gelachen. Mannen van het eerste uur, een select gezelschap zijn jullie. Ik hoop dat dat jullie nog lang in het nu actief mogen zijn voor onze club. Denk af en toe nog maar eens met een glimlach na over de jaren die zijn geweest, als je kijkt naar dit persoonlijk getinte cadeau.”

De jubilarissen kregen allen een persoonlijke fotolijst aangeboden, met foto’s van hun leven bij sc Hoevelaken. Henk van Zoeren, op de lijst zonder foto, had die al in veiligheid gebracht.

PRESENTATIE JUBILEUMBOEK

Na de huldiging van de leden met een 60-jarig lidmaatschap was het tijd voor de presentatie van het jubileumboek. Na 1988 en 2013 alweer het derde boek over sc Hoevelaken, met als belangrijkste samensteller Robert Kreuning. Ditmaal betreft het een omkeerboek, met aan de ene kant het verhaal over vijfitg jaar vrouwenvoetbal in Hoevelaken en aan de andere zijde het zesde decennium van sc Hoevelaken. De geschiedschrijving over sc Hoevelaken begint steeds completer te raken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie