Afbeelding
Gerrit Steen

Geen Nieuwjaarsbijeenkomst Hoevelaken, wel ludieke nieuwjaarswens

28 december 2020 om 13:13 Overig

HOEVELAKEN In verband met de coronamaatregelen houdt de Lions Club Hoevelaken op vrijdag 8 januari géén nieuwjaarsbijeenkomst in dorpshuis De Stuw en zal daar ook geen fototentoonstelling van de Stichting Historisch Hoeflake te zien zijn. Lions Club Hoevelaken en de Stichting Historisch Hoeflake wensen Hoevelakers die ze andere jaren persoonlijk de hand schudden, nu via een videobericht op diverse digitale media het allerbeste voor 2021.

De ludiek opgezette video is gemaakt door Debbie van der Wal van Nexusoft in Hoevelaken. Aan de opnamen werkten (bestuurs-)leden van Lions Club Hoevelaken en van de Stichting Historisch Hoeflake mee. Zij werden gefilmd op diverse locaties in het dorp.

Toen Hoevelaken in het jaar 2000 werd samengevoegd met de gemeente Nijkerk, besloot Lions Club Hoevelaken de traditie van nieuwjaarsrecepties in Hoevelaken voort te zetten, maar er wel een eigen invulling aan te geven. Dit initiatief resulteerde in jaarlijkse Nieuwjaarsbijeenkomsten met honderden bezoekers. Dit mede dankzij de fototentoonstellingen, die de fotocommissie van de Stichting Historisch Hoeflake - bestaande uit Aalt van de Pol, Jan Baas, Wim Heining en Jan Beitler - eveneens al 20 jaar samenstelt. Ieder jaar wordt er een nieuw thema gekozen, waarna in het eigen archief een zoektocht begint naar bij het gekozen onderwerp passende foto’s.  

De videofilm is vanaf woensdag 30 december te zien via de digitale media van Lionsclub Hoevelaken (onder andere Facebook: Lionsclub Hoevelaken) en de Stichting Historisch Hoeflake (Facebook: Stichting Historisch Hoeflake).

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie