Mitch van Breugelen (in het midden met de aanvoerdersband): 'Onze coach is vaak betrokken bij een opstootje. Hij gooit dan met zijn legendarische boekje. Levensgevaarlijk.'
Mitch van Breugelen (in het midden met de aanvoerdersband): 'Onze coach is vaak betrokken bij een opstootje. Hij gooit dan met zijn legendarische boekje. Levensgevaarlijk.' Eigen foto

Even vragen aan: Mitch van Breugelen (sc Hoevelaken 7)

Voetbal Even vragen aan

HOEVELAKEN DE 25-jarige Mitch van Breugelen werkt bij de Rabobank Gooi en Vechtstreek en speelde afgelopen seizoen in het zevende team van sc Hoevelaken. ,,Daar speel ik al jaren als laatste man. Volgend seizoen zal ik de overstap maken naar een ander team." Hij stelt ons het zevende even voor.

Even vragen aan is een ludieke sportrubriek van Stadnijkerk.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team of tak van sport.

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie hebben?

Kevin van Poolen, Levi Richters en Jorn van den Berg komen daarvoor in aanmerking. Die jongens maken zich niet heel snel druk, vinden alles goed en houden daarnaast ook nog eens erg van een drankje.

Wie is het lievelingetje van de trainer?

Haha, ik denk dat het hele team zal zeggen dat ik dat zelf ben. Als aanvoerder en broertje van de coach mag je nog wel eens je mening uiten. Toch denk ik dat Jens van Veluw ook erg geliefd is bij de coach; het is niet voor niets dat Jens hem altijd complimenten geeft over zijn schoenen en bril.

Spelers die misselijk zijn van de avond ervoor toch bewust in de basis zetten, levert altijd wel mooie momenten op

Wie beschikt over de beste passing?

Jeroen Kluts beschikt als mid-mid een goede pass om de bal achter de verdediging van de tegenstander te leggen. In het kampioensjaar zijn hier veel doelpunten mee gemaakt als Erwin Wernsen weer eens op de brommer werd weggestuurd. Ook heb ik het vermoeden dat Jeroen tegenwoordig denkt dat Erwin er nog steeds staat.

Welke (top)sporter was vroeger je held of voorbeeld? 

Ricardo Quaresma/Ronaldinho. Ik hou er simpel van als een tegenstander gedold wordt. Leuk om naar te kijken. Zelf hadden we een aantal jaar zo’n speler in ons team (Ragheed Wasteen); een ware plaag voor elke verdediger.

Wie is het meest ijdel in je team?

Juul Cozijnsen. Juul maakt het in het veld niet uit hoe erg hoeveel modder er op hem komt, regelmatig schreeuwt hij zo plat mogelijk: ‘d'r op klapp'n’ over het veld. Na de wedstrijd moet bij hem zijn haar wel weer perfect zitten en gaat hij regelmatig onder de zonnebank om er weer bruintjes bij te lopen.

Wat is het grappigste voorbeeld van ‘kleedkamerhumor’ dat jij hebt meegemaakt?

Haha, spelers die misselijk zijn van de avond ervoor en dan bewust toch basis worden gezet levert altijd wel mooie momenten op. Dit zorgt er ook voor dat er hier en daar nog wel eens spelers slapend of met een kater bij ons op de bank hebben gezeten.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Mitch rechts, Ragheed Wasteen op de achtergrond vraagt om zijn zijn ‘bottle grey goose’.  - Eigen foto

Wie is de meest onderschatte stille kracht van jullie team?

Gerwin Koelewijn. De ene wedstrijd formidabel met assists vanaf de goal tot aan geweldige reddingen en de andere wedstrijd dolt hij als keeper drie aanvallers om vervolgens te struikelen waardoor de tegenstander op open goal kan schieten. Kortom, een geweldige keeper. Buiten de lijnen is het ongeveer het zelfde verhaal; een geweldige aanwinst in de derde helft, maar komt hij steeds minder vaak op de fiets.

Met wie zou jij een dag willen ruilen?

Jens. Leerling.

Wat was jouw mooiste wedstrijd(moment)?

Als team zijn we vorig seizoen kampioen geworden. Dit was een lang en spannend seizoen waar we op de laatste speeldag van de nummer 3 moesten winnen. De ontlading toen Jorn van den Berg met zijn verkeerde been de bal in de kruising schoot was groot bij ons als team. We wisten dat we kampioen waren geworden in een seizoen waarin we het als team hebben gedaan. Geweldige reddingen van Gerwin Koelewijn, dribbels van Ragheed Wasteen, assists van Jeroen Kluts, goals van Erwin Wernsen, lobjes van Pepijn Bezembinder en slidings van Juul Cozijnsen. Kortom; een geweldige teamprestatie. Deze laatste ontlading is een mooi moment voor elke kelderklasser.

Als jij de trainer was, welke wijziging zou je doorvoeren?

Ik zou een verplichte training instellen. Een beetje training zou de vorm van het team goed doen. Daarnaast kan de trainer deze beweging zelf ook goed gebruiken aangezien hij nu al begint te hijgen als er alleen al gevraagd wordt om de waterzak.

Voor welke speler is extra toezicht nodig tijdens een avondje stappen?

Stappen kunnen deze mannen als de beste. Toch kan ik in deze rubriek een onthulling doen dat Jorn van den Berg in de gaten gehouden moet worden, anders jat hij weer de kampioensbeker.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Blondy Zola. - Eigen foto

Welke relatief kleine medespeler is verrassend sterk in de lucht?

Tom Bos. Doordeweeks traint Tom Bos regelmatig in de sportschool, fysiek is hij dan ook erg sterk. Door zijn lichaam in de strijd te gooien weet hij van veel tegenstanders te winnen.

Wie mag wel eens vaker een rondje geven?

Simon Tukker mag van mij zijn kwaliteiten wel eens gaan tonen in de derde helft. In de wandelgangen gaan geruchten dat hij nog wel eens onder het geven van een rondje uit weet te komen.

Aan wie zou jij je autosleutel nooit uitlenen?

Juul Cozijnsen, die jongen sloopt nog sneller een motorblok dan hij een sliding in zet. Nou dat zegt wat.

Welk tenuetje hoeft bijna nooit gewassen te worden?

Chris Hoksbergen: bij hem blijft het toch een verrassing of hij komt en hoe laat.

Met welke teamgenoot zou je wel van kwaliteiten willen wisselen? Welke kwaliteiten?

Jurrit van Essen. Hij kan goed darten én goed koppen. Laat dat nou de dingen zijn die ik zelf absoluut niet kan.

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp?

Robin van Breugelen, elke dinsdagavond krijgen wij een appje wat er die week wordt verwacht. Als er een klein foutje in staat, zijn Martijn Verkoijen, Jens van Veluw en Tom Bos er altijd razendsnel bij om hem lekker bijdehand te corrigeren.

Wie is (opvallend) vaak betrokken bij opstootje?

Onze coach, die gooit dan met zijn legendarische boekje. Levensgevaarlijk.

Wie zou eigenlijk extra contributie in rekening moeten worden gebracht en waarom?

Brent den Harder, omdat hij nog wel eens thuis moet worden opgehaald. Hij verslaapt zich nog wel eens op wedstrijddagen.

(Artikel gaat verder onder de afbeelding).


Jens van Veluw. - Eigen foto

Welke speler kent ze allemaal en heeft de tegenstander vooraf al volledig geanalyseerd op eventuele zwakke punten?

Haha, dat ben ik zelf. Ik volg voetbal.nl altijd wel en zoek uit of ik de tegenstander al ken en of we er al eerder tegen hebben gespeeld.

Van wie vermoed of weet je dat hij of zij niet zijn eigen sporttas inpakt?

Simon Tukker komt nog wel eens in zijn trainingspak aan waarna iedereen zich afvraagt of hij die die dag nog uit gaat trekken. Ik denk dat Simon op die dagen zelf niet eens weet of zijn spullen überhaupt wel in zijn tas zitten.

De vergelijking met een teddybeer is bij Tom Bos snel gemaakt.

Wie is van de muziek in de kleedkamer?

Martijn Verkoijen regelt standaard de muziek en de hitjes. Alle verzoeken mogen ook naar hem gestuurd worden. Het wordt dan ook direct gemerkt als hij niet aanwezig is.

Wie beschikt over het beste afstandsschot?

Dat blijft toch lastig kiezen in een team vol spelers waar de bal vaker hoog in de bomen eindigt dan op goal...

Welke twee spelers weten elkaar blindelings te vinden en hebben aan een half woord genoeg tijdens een wedstrijd?

Chris Hoksbergen en Salim Bektas. De grootste vrienden binnen en buiten het veld. Als zij samen spelen zie je direct dat zij zich veel comfortabeler voelen in hun rol.

Wie loopt zich het meest te drukken tijdens kracht- of loopoefeningen?

Theo Holsappel is een echt werkpaard in het veld. Iemand die een wedstrijd lang kan blijven lopen voor zijn team. Voor en achter het maakt hem niet uit met of zonder bal.

En andersom: welke speler weet tijdens de warming-up vaak nog niet wie die dag de tegenstander is?

Jorn van den Berg. Vaak ontloopt hij zijn warming-up door een standaard toiletbezoek voor de wedstrijd. Als hij zich dan al naar het veld moet haasten komt hij er vaak pas achter wie er die dag tegenover hem staan.

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? Waar komt naam die vandaan?

Tom Bos, Teddyyyyy. Tom Bos rent een beetje ‘schattig’ in het veld. De vergelijking met een teddybeer is bij Tom dan ook al snel gemaakt.

Wij hebben het oudst spelende lid van de vereniging in ons team. Peter Richters is vader en tevens teamgenoot van Levi Richters.

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? Heb je rituelen?

Eigenlijk heb ik geen gekke rituelen. Warming-up en lekker even een balletje trappen. Bij het eerste fluitsignaal ben ik al vrij snel in volle focus.

Welke medespeler zou na een vliegtuigcrash zijn weg uit de jungle wel weten te ‘survivallen’?

Jorn van den Berg is degene die dit wel zou overleven. Regelmatig heeft hij al een wc-rol bij zich in zijn voetbaltas, voor het geval clubs geen fatsoenlijke toilet hebben. Zijn rituelen gaan dus sowieso door en hij vindt hierin zijn eigen weg wel.

Welke ‘luxepoes’ zou het nog geen twee uurtjes uithouden?

Ragheed Wasteen is het type dat vrienden zou proberen te bellen om hem op te halen, maar survivallen is hem teveel. Waarschijnlijk vraagt hij na die twee uur al om zijn ‘bottle grey goose’.

Is er nog een iemand in het team die het vermelden waard is vanwege een ‘bijzonder’ ander talent?

Wij hebben het oudst spelende lid van de vereniging in ons team. Peter Richters is daarmee vader en tevens teamgenoot van Levi Richters. Hij vermijdt de duels nog steeds niet. Ook al kan hij sprintwedstrijdjes - waar de winnaar kannen bier krijgt - tegenwoordig beter niet meer aangaan.

advertentie