Aalt Guliker

Titel uit zicht voor sc Hoevelaken

4 februari 2023 om 23:45 Voetbal

HOEVELAKEN De hervatting van de competitie na de winterstop had een prachtig affiche in de derde klasse B. Hoevelaken, de nummer twee, kreeg bezoek van koploper VVOP. De Voorthuizenaren kunnen na het duel de banden van de kampioenskar gaan oppompen, want door de 1-2 nederlaag van Hoevelaken is het gat vergroot naar tien punten.

Hoevelaken wist dat ze eigenlijk moesten winnen om de titelstrijd spannend te houden. Ze begonnen dan ook fel aan het duel, wat overigens alleen leidde tot enkele hoekschoppen. Het offensief luwde en de ploegen hielden elkaar in evenwicht. Omdat beide doelmannen amper werden getest, was de brilstand bij rust een logisch gevolg.

Na de pauze was het spel weer in evenwicht, maar toen werd er wel gescoord. Gerben Kraaij wist de gasten uit een corner aan de leiding te brengen en deze 0-1 zette Hoevelaken voor een lastigere opdracht. Er werd volop gestreden, maar tot kansen leidde dit amper. Een foutieve breedtebal besliste het duel, omdat Daquillio de Gama optimaal profiteerde met de 0-2. Hoevelaken besloot om de druk te verhogen en meer met de lange bal te spelen. Dat gaf de wedstrijd spanning met meer momenten voor het doel van VVOP. De 1-2 van Jordy Zieltjes in de negentigste minuut viel echter te laat om nog een punt aan het duel over te houden voor Hoevelaken.

Hoevelaken kan de titel daarmee vrijwel uit het hoofd zetten en zich dus richten op de nacompetitie om alsnog te trachten om promotie te bewerkstelligen.