Afbeelding
Aalt Guliker

NSC behaalt belangrijke winst

28 januari 2023 om 23:08 Voetbal

NIJKERK Het werd een mooie middag voor NSC zaterdag op De Burcht. De Nijkerkers wonnen het belangrijke duel in de staart van de eerste klasse met 2-0 van Monnickendam en stegen daarmee drie plaatsen op de ranglijst.

Het belang van het duel was groot voor beide ploegen, want het degradatiegevaar was wel erg dichtbij, al is de competitie pas halverwege. De NSC-ers zetten daarom hun allerbeste beentje voor en streden voor een goed resultaat. Van eventuele onrust rond het vertrek van een viertal spelers naar Veensche Boys was niets te merken en de ploeg was een hecht geheel.

Met deze voorwaarden heeft de ploeg genoeg kwaliteit om goede resultaten te halen in de eerste klasse en daarin had spits Corné Parol een voortrekkersrol. Hij was immers degene die zijn ploeg in de eerste helft een comfortabele 2-0 voorsprong schonk met een velddoelpunt en een benutte strafschop. In de tweede helft kwam de overwinning, ondanks een meer aandringend Monnickendam, nooit echt in gevaar en dus kon NSC drie hele belangrijke punten bijschrijven. De weg naar handhaving is daarmee goed ingezet na de winterstop

Rob Schoon
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie