NSC pakt koppositie

4 mei 2019 om 21:44 Sport

NIJKERK Een week voor de topper tegen Bennekom deed NSC zaterdag goede zaken. Het inhaalduel tegen Scherpenzeel werd met 3-0 gewonnen en dat betekent dat de Nijkerkers met een voorsprong van twee punten de titelstrijd leiden.

Het was duidelijk dat NSC gebrand was op winst, want vanaf de eerste minuut werd de druk opgevoerd. Het leidde tot een overwicht en een 2-0 voorsprong binnen een half uur. Eerst was het Yannick Cornelisz die koppend scoorde en even later was de man van de voorzet bij de eerste treffer, Yordi Grovenstein, die nu zelf prima scoorde. Scherpenzeel kwam amper in het spel voor, maar het bleef bij 2-0 bij rust.

Met een extra aanvaller probeerden de gasten het tij na de pauze te keren, maar NSC bleef verreweg de betere ploeg. Kansen waren er voldoende, maar het duurde toch nog enige tijd voordat Redouan Hazzat de 3-0 aantekende. De winst had nog veel hoger uit kunnen vallen voor NSC en de winst kwam nooit in gevaar.

Volgende week staat de topper tegen Bennekom op het programma en die twee ploegen gaan uitmaken wie er kampioen wordt in de eerste klasse. NSC heeft daarin de beste papieren en ziet het duel daarom met vertrouwen tegemoet.