Het lukte NSC zaterdag niet om te verrassen tegen vv Eemdijk
Het lukte NSC zaterdag niet om te verrassen tegen vv Eemdijk Aalt Guliker

NSC verliest, maar vindt wel nieuwe trainer

25 april 2022 om 14:23 Voetbal

NIJKERK Goed nieuws kwam deze week vanaf de NSC-Burcht, waarbij de club bekend maakte dat Rob Hilbers is aangetrokken als hoofdtrainer voor het nieuwe seizoen. Het slechtere nieuws is dat hij dit waarschijnlijk moet gaan doen in de eerste klasse. NSC verloor zaterdag met 1-3 tegen Eemdijk en de achterstand op de concurrentie werd weer vergroot. Komende zaterdag tegen SDC  Putten kan wel eens een zeer cruciaal duel worden.

Hoewel de donkere wolken boven de NSC Burcht hangen, is er met het aanstellen van een nieuwe hoofdtrainer weer een sprankje zonneschijn. Er kan weer vooruit worden gekeken en de club is daarnaast hard aan de slag om de selectie voor volgend seizoen samen te stellen. Naast het vertrek van de huidige trainer John Kamphuis zijn er immers ook een aantal spelers die gaan vertrekken. Deze spelers willen hun periode bij NSC echter goed afsluiten en strijden nog elke week voor een goed resultaat.

Tegen het hoog geklasseerde Eemdijk moest NSC zaterdag diep in de verdediging en hoewel de Nijkerkers dit goed deden was de 0-1 van Dennis Hollart niet onterecht. Het vlagsignaal van de grensrechter (buitenspel) werd door de scheidsrechter gedecideerd genegeerd. Na het eerste half uur doorstaan te hebben, kwam NSC beter in het spel en ineens was daar de 1-1. Een vrije trap vanaf de zijkant belandde op de lat en in de rebound was Renee Troost attent. Een mooie opsteker voor NSC, maar het was ze niet gegund dit goede gevoel mee de rust in te nemen. Frank Heus kreeg de bal lekker mee, verraste zijn tegenstander met een handige beweging en schoot feilloos de 1-2 binnen.

Na rust controleerde Eemdijk het duel weer en wilden zij zich niet laten verrassen. Jesper van Dalen zorgde toen, met een iets van richting veranderd schot, voor de 1-3 en daarmee de voortijdige beslissing. Met de moed der wanhoop ging NSC ten aanval om een beter resultaat te behalen. Het leidde ook zeker tot goede kansen voor Yannick Cornelisz en Dean Lourensz, maar de eindstand werd 1-3.

Komende zaterdag staat voor NSC Nijkerk de streekderby tegen SDC Putten op het programma. Sowieso altijd leuk, maar dit keer extra beladen omdat beide ploegen in (acuut) degradatiegevaar verkeren. NSC zal moeten winnen om kans te houden rechtstreekse degradatie te ontlopen, terwijl SDC Putten op een plaats staat die aan het einde van het seizoen nacompetitie om lijfsbehoud betekent. Met nog zes competitieduels te gaan wordt het toch al een zware opgave voor NSC, maar winst bij de ‘buren’ zou een goede eerste stap zijn. Het duel wordt gespeeld in Putten en begint om 14.30 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie