Afbeelding
Guido de Boer

Veensche Boys pijnigt Valleivogels

30 oktober 2021 om 19:48 Voetbal

NIJKERKERVEEN Chagrijnigheid was troef bij Valleivogels na de 0-3 nederlaag tegen Veensche Boys. ,,We hadden deze tegenstander pijn kunnen doen”, merkte een balende Rob van den Broek op.

De trainer zag zijn ploeg ruim zeventig minuten stand houden tegen een titelkandidaat in deze tweede klasse. Op het moment dat de bezoekers uit Nijkerkerveen de score openden, was Bob van Ruitenbeek al gewisseld. Voor zijn optreden kreeg de 19-jarige speler applaus van de supporters. Als linksbuiten was hij dreigend. Zo was hij in het begin van de tweede helft dicht bij een treffer. Doelman Jordy Deckers voorkwam dat met zijn voeten.

EIGEN SUCCES Een voorsprong was op dat moment voor de thuisclub niet onverdiend geweest. In de slotfase van de eerste helft waren Alex van Eem en Corwin Broekhuizen al dicht bij de openingstreffer. Het probleem van Valleivogels was dat te veel spelers voor eigen succes gingen. Ook Van Ruitenbeek. ,,Ik maakte twee keer de verkeerde keuze. Want Rick Huijser en ‘Boertje’ (hij bedoelde Erik van Eem, red.) stonden er beter voor. Dat hoefden de spelers of de trainer mij na afloop niet te zeggen. Dat weet ik zelf ook wel.”

Het is een karaktereigenschap die zijn trainer wel aan staat. ,,Als een speler dit zelf ziet, komt het wel goed met hem. Bob is een heerlijke en leergierige speler om mee te werken. Hij werkt hard, beschikt over een goede potentie en drive. Hij moet nog wel stapjes maken, omdat hij uit de vierde klasse komt.” 

ACHTERVELD De afgelopen twee seizoenen speelde Van Ruitenbeek bij Achterveld. ,,Ik heb in de jeugd bij Roda’46 gespeeld, maar daar raakte ik aan mijn knie geblesseerd, iets met artrose en het kraakbeen.” Zijn revalidatie nam een jaar in beslag. Hierna besloot hij terug te keren naar Achterveld. Als 17-jarige maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht. 

Vervolgens kwam hij op de radar van Valleivogels. Over een overgang sprak hij onder andere met Jimmy de Greef. Deze speler bewandelde als voetballer juist de omgekeerde weg. Van Ruitenbeek raakte enthousiast over wat hij hoorde. ,,Je bent jong en moet het doen, anders krijg je later mogelijk spijt van deze gemiste kans.” Van Ruitenbeek maakte de overstap. ,,Als ik eind twintig ben, kan ik altijd nog terugkeren in een vriendenteam bij Achterveld.” Deze sportieve kans heeft hij dus benut. Nu de kansen nog in de wedstrijd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie