Sparta wint degradatieduel

23 maart 2011 om 00:00 Voetbal

Stefan Frederiksen 1-0; Maurice van der Wilt 2-0

Er stond veel op het spel zaterdag voor zowel Sparta Nijkerk als ARC. Het thuisduel tegen mede degradatiekandidaat ARC moest gewonnen worden om de vooruitzichten zonniger te maken. Na een matig duel lukte het in de slotfase voor de Nijkerkers en hielden ze door de 2-0 overwinning de punten in Nijkerk.

Zowel Sparta Nijkerk als ARC staan er niet best voor in de Topklasse. Beide ploegen bivakkeren onderin en het gevaar voor degradatie blijft steeds aanwezig. De Nijkerkers kenden na de winterstop een opleving, maar door twee nederlagen zijn ze ook weer in de gevarenzone beland. Tegenstander ARC stond er voorafgaand aan het duel in Nijkerk nog slechter voor. De belangen voor beide ploegen waren daarmee duidelijk; winnen van een directe concurrent betekent immers een flinke stap in de goede richting.

Sparta Nijkerk leek het meest doordrongen van de noodzaak van winst en was in de beginfase dominant en enkele keren heel dicht bij de voorsprong. De bedoelingen van ARC bleken weinig aanvallend, want zij beperkten zich, al dan niet gedwongen door het Nijkerkse spel, tot verdedigen. Daarmee is echter niet gezegd dat het spel van de Spartanen sterk was, want ook zij lieten te weinig zien. Pas in de slotfase van de eerste helft en de beingfase van de tweede helft ontstond er weer wat gevaar voor het doel van de Alphense doelman Aaron Balk.

David Nascimento ging voor de volle winst en dirigeerde zijn ploeg in de slotfase naar voren en bracht met Albert van Nijhuis een extra aanvaller. Een gouden wissel bleek achteraf, want ‘Appiegoal’ scoorde zelf weliswaar niet, maar bereidde wel de treffers voor. De 1-0, drie minuten voor tijd, speelde hij goed vrij waarna Frederiksen de bal ontving en inschoot. De vreugde en opluchting was enorm en ARC zette aanvallend aan. In blessuretijd onderschepte Van Nijhuis een bal en ging alleen naar doelman Balk. De pass opzij was voor Van der Wilt eenvoudig in te tikken voor de 2-0. Een matig duel, maar een verdiende én nuttige overwinning.

Zaterdag gaat Sparta Nijkerk op bezoek bij Barendrecht. Thuis wonnen de Nijkerkers vrij eenvoudig, maar dat zegt weinig. Barendrecht vecht nog voor de punten en dus staan er twee ploegen op het veld die de winst goed kunnen gebruiken. In Barendrecht begint het duel om 14.30 uur.

Districtsbeker

Op dinsdag 29 maart speelt Sparta Nijkerk voor de districtsbeker Oost tegen De Tubanters 1897. De zondag derdeklasser uit Enschede mag geen probleem zijn voor de Spartanen, maar onderschatting is gevaarlijk. In het bekervoetbal zal het niet de eerste keer zijn dat een team uit een hogere klasse verliest van een lager team. Voor Sparta Nijkerk is concentratie en inzet vereist voor een goed resultaat en wellicht extra zelfvertrouwen. Op De Ebbenhorst mogen de toeschouwers dinsdag gratis naar binnen voor het duel dat om 20.00 uur begint.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie