Kees van den Heuvel

Duel tussen Renswoude en Veensche Boys verdient geen winnaar: 0-0

10 oktober 2020 om 21:28 Voetbal

NIJKERKERVEEN ‘Het publiek was de grote winnaar’, is een vaak gedane uitspraak. Volgens de vaste verslaggever van Veensche Boys, Kees van den Heuvel, was dit ook zaterdag het geval. Het publiek moest immers thuisblijven en had niets gemist. Renswoude en Veensche Boys speelden matig en het duel eindigde terecht in 0-0.

Veensche Boys moest in het kletsnatte Renswoude het spel maken, want de gastheren hielden vooral de verdediging gesloten. Het moet gezegd worden dat ze dat goed deden, want Veensche Boys kwam er niet of nauwelijks doorheen. De counters van Renswoude mochten ook geen naam hebben, zodat er voor rust niet gescoord werd. Veensche Boys claimde nog wel een strafschop na een overtreding op Lucas Mercera, maar de scheidsrechter van dienst besloot anders.

Na de thee werd het weer nog slechter en natter en daarmee werd het spel ook niet beter. Veensche Boys had veel balbezit en domineerde, maar tot echte kansen kwam het maar niet. Een kopbal van Nico van den Brom in de slotfase kwam nog het meest dichtbij, maar ging voorlangs. Renswoude zette in de laatste minuten ineens aan en leken de winst nog te willen pakken. Zonder gevolgen overigens en dat was terecht, want deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen andere eindstand dan 0-0.