Afbeelding
Veensche Boys

Corona in Nijkerkerveen; wedstrijden Veensche Boys uitgesteld

24 september 2020 om 17:30 Voetbal

NIJKERKERVEEN De voetbalwedstrijd van Veensche Boys zaterdag in Oosterbeek tegen OVC’85 gaat niet door. Ook de wedstrijd van het tweede team, thuis tegen Bennekom 2, gaat niet door. Reden is dat een aantal jongeren uit Nijkerkerveen positief getest is op corona. Een aantal van die jongeren speelt bij Veensche Boys.

Burgemeester Gerard Renkema riep gisteren al op tot alertheid na stijgende coronacijfers. ,,Ook in onze gemeente heeft de politie een feest moeten beëindigen. We zien dat het dichtbij komt”, zei de burgemeester

,,In Nijkerkerveen zijn inderdaad diverse personen, met name jongeren, positief getest op het coronavirus. Bij een inventarisatie onder alle seniorenelftallen blijkt dat een aantal daarvan speelt in een van de teams bij Veensche Boys. Wij zijn wel blij te horen dat diverse spelers met klachten op voorhand al thuisgebleven zijn. Dat is ook zoals het hoort”, aldus het bestuur van Veensche Boys op de website van de club.

MAATREGELEN Desondanks worden dus wel (aanvullende) maatregelen genomen, zoals het uitstellen van bovengenoemde de wedstrijden. ,,Het bestuur voelt zich genoodzaakt enkele maatregelen aan te scherpen. Eén daarvan is het thuis omkleden en douchen voor zowel jeugd als senioren, op de trainingsavonden. Op de zaterdagen kan er gewoon gebruik gemaakt worden van de kleedkamers en douches. Hierbij wordt wel verwacht dat de maatregelen die hiervoor gelden bij 18 jaar en ouder gehanteerd worden. De andere maatregel is dat de kantine doordeweeks ’s avonds dicht blijft, behalve als er een competitiewedstrijd is. Op zaterdag gaat in de kantine om 18.00 uur de muziek uit en om 19.00 uur zal de kantine leeg moeten zijn. Daarnaast willen wij iedereen dringend verzoeken om bij klachten niet naar ons complex te komen. Zijn er mensen in afwachting van een test of uitslag dan blijft het gehele gezin thuis en komt niet naar ons complex.”

De afgelaste wedstrijden van Veensche Boys zijn nu vastgesteld voor zaterdag 14 november.

advertentie
advertentie