Afbeelding
Archief BDUmedia

Sparta Nijkerk met nieuw Onder 23-team in divisie 2

Voetbal

NIJKERK Voetbalvereniging Sparta Nijkerk is in de concept-indeling van de nieuwe Onder 23 competitie ingedeeld in divisie 2. Dat heeft de KNVB bekend gemaakt.

In divisie 2 zijn in totaal 32 ploegen ingedeeld, die worden verdeeld over vier poules van acht. In welke poule Sparta Nijkerk terecht komt en met welke tegenstanders, is nog niet bekend. In zowel het najaar als in het voorjaar wordt in elke poule een volledige competitie gespeeld met uit- en thuisduel, dus veertien wedstrijden per competitie. 

PIRAMIDE Alle amateurverenigingen mogen deelnemen aan de O23 competitie seizoen 2020/’21, met een maximum van één team per vereniging. Er nemen in het seizoen 2020/’21 geen BVO’s (betaald voetbalclubs) deel aan de O23 competitie. Verenigingen die deelnemen aan de O21 competitie, kunnen géén O23-team inschrijven. Qua structuur komt de O23 competitie direct onder de O21 competitie te hangen (zie de afbeelding onderaan).

PROMOTIE/DEGRADATIE Na afloop van zowel de najaarscompetitie als de voorjaarscompetitie vindt er promotie/degradatie plaats. Er zijn in totaal vier divisies in de O23-piramide waarvan de nummers 1 en 2 promoveren en de nummers 7 en 8 degraderen. De kampioen van divisie 1 kan promoveren naar de vierde divisie van de O21-competitie, maar dit kan maar een keer per jaar, aan het einde van de voorjaarscompetitie.

VIJF WISSELS De vaste speeldag van de O23 competitie is de zaterdag. Er mag in een wedstrijd 5 keer gewisseld worden. Gewisselde spelers mogen niet terug gewisseld worden. Er mogen maximaal 7 wisselspelers op de bank plaatsnemen.

SPELERS Spelers geboren op of na 1 januari 1998 mogen meespelen met de O23 competitie in het seizoen 2020/’21. Spelers mogen meespelen in de O23 competitie vanaf het moment dat zij 15 jaar zijn. Voor doelverdedigers geldt dat zij 25 jaar of jonger moeten zijn en dus in het seizoen 2020/’21 geboren zijn op of na 1 januari 1996. Er is geen leeftijdsdispensatie mogelijk in de O23 competitie. Er is geen zogenoemde vastspeel-regel, dat wil zeggen dat spelers ook onbeperkt in een hoger of lager team kunnen uitkomen naast het spelen in de O23 competitie.

advertentie