Veel lachende gezichten bij Veensche Boys zaterdag bij de ruime overwinning op Be Quick Zutphen
Veel lachende gezichten bij Veensche Boys zaterdag bij de ruime overwinning op Be Quick Zutphen Kees van den Heuvel

Veensche Boys speelt met Be Quick Zutphen

7 december 2019 om 21:10 Voetbal

NIJKERKERVEEN Veensche Boys was zaterdag snel klaar in het uitduel bij Be Quick Zutphen. Na een flitsende start met drie treffers was het restant van het duel een formaliteit. De eindstand werd uiteindelijk 2-6, maar had nog hoger uit kunnen vallen.

Be Quick Zutphen liet in de beginfase zien dat zij niet voor niets onderaan staan. De Veenders werden amper tegengehouden en daar profiteerden ze optimaal van. Rody Buitenhuis scoorde de eerste twee treffers op aangeven van tweemaal Tom van Donselaar. Binnen het kwartier maakte Nico van den Brom het trio compleet door een strafschop netjes te benutten: 0-3. Van den Brom speelde zich een kwartier later goed vrij en zette de 0-4 op het scorebord. De 0-4 ruststand was slechts een matige afspiegeling van het aantal kansen voor Veensche Boys.

Direct na rust ging Van den Brom verder met waar hij was gebleven en scoorde de 0-5. Be Quick Zutphen kwam ineens geheel tegen de verhouding in op 1-5 via  Ilias Yadir. Dat gaf de opponent uit Zutphen vertrouwen en doelman Wessel Kroon kreeg het zowaar druk in zijn doelgebied. Hij hielp de tegenstander zelfs door een bal door zijn handen te laten glippen, waardoor de 2-5 werd gemaakt (eigen goal). John Riezebos stelde namens Veensche Boys orde op zaken en scoorde de 2-6. De 2-6 was slechts een magere afspiegeling van de kansen en het niveauverschil, want het had ook maar zo 4-11 kunnen worden. Toch zal Veensche tevreden terugkijken op het gewonnen uitduel bij Be Quick Zutphen

advertentie
advertentie