Afbeelding
Kees van den Heuvel

Beschamende vertoning Veensche Boys

27 oktober 2019 om 08:58 Voetbal

NIJKERKERVEEN Veensche Boys is zaterdag 26 oktober op alle fronten afgetroefd door De Merino's. De club uit Veenendaal won op eigen veld met 5-1 van de Blauwe Helden, maar het had ook zomaar dubbele cijfers kunnen schrijven. Echter, erger nog dan het verlies was het de manier waarop Veensche Boys zich naar de slachtbank liet leiden en totaal geen vuist kon maken. Een beschamende vertoning en Veensche Boys onwaardig.

Kees van den Heuvel

Aanhangers van de club uit Nijkerkerveen kwamen superlatieven tekort, maar dan in negatieve zin. Zelden hebben zij zo'n zwak optreden gezien als zaterdagmiddag in Veenendaal. Waar vorige week tegen Unicum nog werd gevochten om iedere spriet kunstgras, daar grossierde de ploeg van coach Erik Assink in fouten, blunders en misverstanden. Het verloop van de wedstrijd had zelfs veel weg van Comedy Capers. Zo schoot Jaimy Mol bijvoorbeeld de bal tegen de rug van keeper Wessel Kroon om vervolgens als goal nummer drie in het doel te verdwijnen. Bijna identiek was goal nummer vier, waarbij Wessel Kroon de bal wilde uitschieten, maar deze bal kaatste tegen de tegenstander en met een boog belandde de bal in het doel.

In het eerste kwartier toonde Veensche Boys nog wel enig smoel en waren beide tegenstanders, die elkaar ook al in augustus ontmoetten (2-2) aan elkaar gewaagd, maar na een terechte penalty genomen door Joop de Bruin, liep alles in de soep. Met speels gemak maakte Jamal Bendadi de 2-0 en volgde even voor rust de eigen goal van Wessel Kroon/Jaimy Mol. Na rust tikte Aron Velthuizen de Veenendalers naar een comfortabele 5-0. In de laatste tien minuten wist Nico van den Brom nog wel als goedmakertje de 5-1 te maken, maar gejuicht werd er niet meer.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie